Zij maken Zeeland veilig

Wie maakt Zeeland veilig? Nou, een hoop mensen! In deze rubriek interviewen we mensen in verschillende beroepen die op hun eigen manier Zeeland veilig maken. Van brandweer tot dierenambulance en Politie tot EHBO; lees de verhalen van deze Zeeuwse toppers:

Simone Schreurs - Ambassadeur Brandveiligleven

De Pop-up store is eindelijk terug! Hier leer je alles over je huis brandveiliger maken en nog veel meer. Simone Schreurs is ambassadeur Brandveiligleven en staat graag klaar in de store. Lees alles over haar en waarom je naar de Pop-up store moet komen.

Simone Brandveiligleven Zeeland

Frédérique en Janety - AOV en Juridisch beleidsmedewerker

Een adviseur Openbare Orde en Veiligheid krijgt met veel mensen te maken. Waaronder een juridisch beleidsmedewerker. Lees het verhaal van Frédérique en Janety. Zij werken samen om Goes, en daarmee Zeeland, veiliger te maken. De tips van de dames gelden natuurlijk voor alle Zeeuwen.

Gemeente Goes Zeeland AOV en juridisch beleidsmedewerker

Sylvana van der Schoor - Brandweervrijwilliger

De brandweer een mannenwereld? Echt niet! Sylvana loopt al een tijdje mee in het vak. Ze werkt ook nog eens bij de Veiligheidsregio als facilitair medewerker. Daarom weet ze als geen ander hoe het is bij de brandweer. Lees haar verhaal maar eens!

Sylvana brandweer Zeeland Middelburg

Richard - Politie Zeeland

In de zomer werkt de politie op Schouwen-Duiveland samen met de Duitse politie. Richard is Operationeel Expert voor onder andere horeca en toerisme. In de zomer is hij de verbindingspersoon tussen de Zeeuwse en Duitse politie. Hij vertelt je waarom en hoe deze samenwerking is ontstaan.

Politie Zeeland Zeelandveilig

Dan de Bruijn - radio zendamateur DRCO

Bij een ramp of incident kan de communicatie weleens uitvallen. Dan wordt de Delta Radio Communicatie Ondersteuning opgeroepen! Zij helpen de communicatie weer opgang te brengen. Zelfs bij evenementen... Dan de Bruijn is lid van de DRCO, maar hij is ook adviseur gevaarlijke stoffen en meer! Lees maar eens...

Dan de Bruijn Zeeland DRCO

Veronique Cevaal - Instructeur reddingsbrigade Vlissingen

In Zeeland is zwemmen natuurlijk extra belangrijk! Veronique geeft les aan kinderen bij de reddingsbrigade. Daarnaast geeft ze ons tips om veilig op het strand de dag door te brengen! Lees maar eens.

Veronique reddingsbrigade Vlissingen

Wilma - Politie in Zeeland

Digitale criminaliteit komt steeds vaker voor. Helaas worden criminelen ook steeds slimmer daarin. Wilma is rechercheur van het Cyberteam politie in Zeeland. Zij vertelt wat je kan doen tegen bankpasfraude en geeft tip!

Wilma van Politie Zeeland

Marco Jobse - Schipper KNRM Veere

In samenwerking met de KNRM stations van Zeeland hebben we pagina aangemaakt www.zeelandveilig.nl/veiligaanzee. Hier leest hier alles over de gevaren van het water per station. Marco Jobse is schipper bij KNRM Veere hij vertelt je over de samenwerking en gevaren van het Veerse meer!

Marco Jobse van KNRM Veere

Erik van Merrienboer - Voorzitter Veiligheidsregio Zeeland

Hoe is het om de nieuwe burgemeester van Terneuzen én voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland te zijn? Wij vroegen het aan Erik van Merrienboer. 

Erik van Merrienboer burgemeester Zeeland Terneuzen

Kim de Meij - Instructeur hulpverlening grote huisdieren

Maar ook ambulancier, boer, brandweervrijwilliger én hulpinstructeur bij Veiligheidscentrum Zeeland. Kim is van alle markten thuis. Lees waarom ze dit allemaal doet en haar gouden veiligheidstip!

Zeeland veilig Kim de Meij

Jean-Paul de Burger

Loeiende sirenes achter je! Wat nu?? Jean-Paul de Burger is al 10 jaar ambulancier. Hij vertelt je waarom en de juist beweging als er een sirene aankomt rijden.

ZorgSaam ambulance Zeeland

Diny Frauenknecht - Crisisbeheersing VRZ

Al onze hulpdiensten oefenen graag samen. Zo leren ze goed samenwerken bij een echt ongeval! Diny Frauenknecht begeleidt dit soort oefeningen. Lees haar ervaring van een oefening in de Vlaketunnel met tip waar je op moet letten in een tunnel. (foto: Maarten Smit, Rijkswaterstaat)

Diny Vlaketunnel Rijkswaterstaat

Leo de Jonge - Brandveilig Leven

Hup Holland Hup! Als Nederland weer goed bezig is op een toernooi ga jij je huis natuurlijk wat meer oranje maken. Zorg je dat dit veilig gebeurt? Leo de Jong is coordinator Brandveilig Leven en vertelt je graag hoe je dit veilig doet mét bonus tip!

Nederland Zeeland oranje Brandweer

Roseline van den Heuvel - Buurtsportcoach Tholen

Sporten en bewegen maakt Zeeland ook veilig! Roseline weet daar alles van. Zij is buurtsportcoach in de gemeente Tholen. In samenwerking met ROVZ organiseert ze met collega's de Doortrapdagen. Daarnaast geeft ze ons tip om veiliger op de fiets te zitten. Lees haar verhaal maar eens!

Roseline van de Heuvel Zeeland ROVZ Tholen

Karel Leeftink - Staatsbosbeheer

De Zeeuwse natuur is natuurlijk prachtig. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig hiervan kan genieten zijn er boswachters bij Staatsbosbeheer. Karel is boswachter publiek in Zeeland. Lees waarom hij doet en wat!

Staatsbosbeheer boswachter Karel Leeftink

Patrick Dankaart - Westerscheldetunnel

Eens per jaar sluit de Westerscheldetunnel voor groot onderhoud. Patrick Dankaart zorgt ervoor dat alles veilig verloopt in de tunnel. Lees hier over de sluiting en het bijzondere werk van Patrick!

Westerscheldetunnel veiligheidsbeambte Patrick

Christian Franse - Salvage

Christian is Salvagecoordinator én schade-expert bij ZLM. Bij een grote brand zorgt een salvagecoordinator voor ondersteuning bij de gedupeerden Als schade-expert help je zo goed mogelijk de schade te controleren. Hoe deze beroepen elkaar overlappen? Lees maar eens!

Christian

Lisa van Antwerpen - Rode Kruis

Lisa maakt Zeeland een stuk veiliger als EHBO instructeur. Ze vertelt je waarom en geef EHBO tips die je zeker zou moeten leren! Lees maar eens.

Lisa van Antwerpen EHBO Rode Kruis

Colin van Winkelen - Specialist omgevingsveiligheid

De gemeenten wil graag advies over veiligheid, want ze willen een nieuwe wijk bouwen! Dan roepen ze de hulp in van Colin van Winkelen. Hij vertelt ook nog eens wat je moet doen als je een gifwolk ziet! Lees het hier.

Colin van Winkelen

Marjolein Franken - COVRA

Marjolein zorgt ervoor dat radioactief afval veilig wordt opgeslagen. Hoe zij dit doet? Lees het hier!

Marjolein Franken

Martin Janse - Brandonderzoeker VRZ

Brand op de camping in Burgh-Haamstede! Hoe is dit ontstaan? En wat kunnen we hier van leren om het te voorkomen? Om op deze vragen antwoord te vinden wordt de hulp opgeroepen van brandonderzoeker Martin Janse.

brandweer zeeland martin Janse

Marcella Keus - DierenWelzijn Walcheren

Is er een dier in nood? Dan bel je dierenwelzijn Walcheren. Marcella zorgt er voor dat deze stichting voldoende en goede vrijwilligers heeft. Hoe? Dat lees je in haar verhaal.

marcella dierenwelzijn

Barry en Cor Houmes - Politie Zeeland

Als het een geur heeft kan Barry het vinden. Samen met zijn baasje Cor speuren zij de provincie Zeeland af. Hoe dit politie duo dat doet en hoe zij samen trainen, lees je in hun verhaal!

Barry en Cor HOumes politie Zeeland

Jan Fluijt - Verkeerspost Wemeldinge

Jan Fluijt is verkeersbegeleider in Wemeldinge. Maar niet voor wegverkeer, maar voor verkeer op het water!  Hij zorgt er met zijn team voor dat dit veilig kan. Hoe? Dat lees je in zijn verhaal.

Jan fluijt

Jan Willem Vermeulen - Brandonderzoeker VRZ

Jan Willem Vermeulen is al járen brandweerman en vrijwilliger. Daarnaast is hij ook al een tijdje brandonderzoeker. Waarom wilde hij dit graag doen? En wat betekent hij voor de Zeeuwen? Je leest het hier!

Jan Willem Vermeulen

Willem van Dort - Gemeente Vlissingen

Heb je weleens gehoord van een boomcoordinator groen? Belangrijker dan je misschien denkt! Wat doet Willem van Dort dan precies in de gemeente Vlissingen? Lees zijn verhaal!

Willem van Dort

Patrick Rovers - Politie Zeeland

Patrick Rovers is onderdeel van team verkeer politie. Specifieker is dit dienst infra. Benieuwd wat hij doet en hoe hij Zeeland veilig houdt? Lees zijn verhaal!

Patrick ROvers van Politie