Zij maken Zeeland veilig

Wie maakt Zeeland veilig? Nou, een hoop mensen! In deze rubriek interviewen we mensen in verschillende beroepen die op hun eigen manier Zeeland veilig maken. Van brandweer tot dierenambulance en Politie tot EHBO; lees de verhalen van deze Zeeuwse toppers:

Erik van Merrienboer - Voorzitter Veiligheidsregio Zeeland

Hoe is het om de nieuwe burgemeester van Terneuzen én voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland te zijn? Wij vroegen het aan Erik van Merrienboer. 

Erik van Merrienboer burgemeester Zeeland Terneuzen

Kim de Meij - Instructeur hulpverlening grote huisdieren

Maar ook ambulancier, boer, brandweervrijwilliger én hulpinstructeur bij Veiligheidscentrum Zeeland. Kim is van alle markten thuis. Lees waarom ze dit allemaal doet en haar gouden veiligheidstip!

Zeeland veilig Kim de Meij

Jean-Paul de Burger

Loeiende sirenes achter je! Wat nu?? Jean-Paul de Burger is al 10 jaar ambulancier. Hij vertelt je waarom en de juist beweging als er een sirene aankomt rijden.

ZorgSaam ambulance Zeeland

Diny Frauenknecht - Crisisbeheersing VRZ

Al onze hulpdiensten oefenen graag samen. Zo leren ze goed samenwerken bij een echt ongeval! Diny Frauenknecht begeleidt dit soort oefeningen. Lees haar ervaring van een oefening in de Vlaketunnel met tip waar je op moet letten in een tunnel. (foto: Maarten Smit, Rijkswaterstaat)

Diny Vlaketunnel Rijkswaterstaat

Leo de Jonge - Brandveilig Leven

Hup Holland Hup! Als Nederland weer goed bezig is op een toernooi ga jij je huis natuurlijk wat meer oranje maken. Zorg je dat dit veilig gebeurt? Leo de Jong is coordinator Brandveilig Leven en vertelt je graag hoe je dit veilig doet mét bonus tip!

Nederland Zeeland oranje Brandweer

Roseline van den Heuvel - Buurtsportcoach Tholen

Sporten en bewegen maakt Zeeland ook veilig! Roseline weet daar alles van. Zij is buurtsportcoach in de gemeente Tholen. In samenwerking met ROVZ organiseert ze met collega's de Doortrapdagen. Daarnaast geeft ze ons tip om veiliger op de fiets te zitten. Lees haar verhaal maar eens!

Roseline van de Heuvel Zeeland ROVZ Tholen

Karel Leeftink - Staatsbosbeheer

De Zeeuwse natuur is natuurlijk prachtig. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig hiervan kan genieten zijn er boswachters bij Staatsbosbeheer. Karel is boswachter publiek in Zeeland. Lees waarom hij doet en wat!

Staatsbosbeheer boswachter Karel Leeftink

Patrick Dankaart - Westerscheldetunnel

Eens per jaar sluit de Westerscheldetunnel voor groot onderhoud. Patrick Dankaart zorgt ervoor dat alles veilig verloopt in de tunnel. Lees hier over de sluiting en het bijzondere werk van Patrick!

Westerscheldetunnel veiligheidsbeambte Patrick

Christian Franse - Salvage

Christian is Salvagecoordinator én schade-expert bij ZLM. Bij een grote brand zorgt een salvagecoordinator voor ondersteuning bij de gedupeerden Als schade-expert help je zo goed mogelijk de schade te controleren. Hoe deze beroepen elkaar overlappen? Lees maar eens!

Christian

Lisa van Antwerpen - Rode Kruis

Lisa maakt Zeeland een stuk veiliger als EHBO instructeur. Ze vertelt je waarom en geef EHBO tips die je zeker zou moeten leren! Lees maar eens.

Lisa van Antwerpen EHBO Rode Kruis

Colin van Winkelen - Specialist omgevingsveiligheid

De gemeenten wil graag advies over veiligheid, want ze willen een nieuwe wijk bouwen! Dan roepen ze de hulp in van Colin van Winkelen. Hij vertelt ook nog eens wat je moet doen als je een gifwolk ziet! Lees het hier.

Colin van Winkelen

Marjolein Franken - COVRA

Marjolein zorgt ervoor dat radioactief afval veilig wordt opgeslagen. Hoe zij dit doet? Lees het hier!

Marjolein Franken

Martin Janse - Brandonderzoeker VRZ

Brand op de camping in Burgh-Haamstede! Hoe is dit ontstaan? En wat kunnen we hier van leren om het te voorkomen? Om op deze vragen antwoord te vinden wordt de hulp opgeroepen van brandonderzoeker Martin Janse.

brandweer zeeland martin Janse

Marcella Keus - DierenWelzijn Walcheren

Is er een dier in nood? Dan bel je dierenwelzijn Walcheren. Marcella zorgt er voor dat deze stichting voldoende en goede vrijwilligers heeft. Hoe? Dat lees je in haar verhaal.

marcella dierenwelzijn

Barry en Cor Houmes - Politie Zeeland

Als het een geur heeft kan Barry het vinden. Samen met zijn baasje Cor speuren zij de provincie Zeeland af. Hoe dit politie duo dat doet en hoe zij samen trainen, lees je in hun verhaal!

Barry en Cor HOumes politie Zeeland

Jan Fluijt - Verkeerspost Wemeldinge

Jan Fluijt is verkeersbegeleider in Wemeldinge. Maar niet voor wegverkeer, maar voor verkeer op het water!  Hij zorgt er met zijn team voor dat dit veilig kan. Hoe? Dat lees je in zijn verhaal.

Jan fluijt

Jan Willem Vermeulen - Brandonderzoeker VRZ

Jan Willem Vermeulen is al járen brandweerman en vrijwilliger. Daarnaast is hij ook al een tijdje brandonderzoeker. Waarom wilde hij dit graag doen? En wat betekent hij voor de Zeeuwen? Je leest het hier!

Jan Willem Vermeulen

Willem van Dort - Gemeente Vlissingen

Heb je weleens gehoord van een boomcoordinator groen? Belangrijker dan je misschien denkt! Wat doet Willem van Dort dan precies in de gemeente Vlissingen? Lees zijn verhaal!

Willem van Dort

Patrick Rovers - Politie Zeeland

Patrick Rovers is onderdeel van team verkeer politie. Specifieker is dit dienst infra. Benieuwd wat hij doet en hoe hij Zeeland veilig houdt? Lees zijn verhaal!

Patrick ROvers van Politie