Patrick Rovers

Waarom ik dit beroep doe?
Ik ben begonnen bij defensie en uiteindelijk terecht gekomen bij de politie. Hier heb ik verschillende takken van sport gedaan. Zoals wijkagent en hondengeleider. Totdat ik me ging verdiepen in verkeer. Die verdieping in combinatie met motorrijden en snelle interventie sprake me aan.  Ik rij ontzettend graag motor en auto. Het verkeer is voor mij niet alleen van A naar B rijden. Het is de taal van de weg. De bochten, bomen, borden; je ziet de weg anders. Een auto is een prachtige machine als je het goed gebruikt. Netjes, maar vlot.

 

Hoe ik Zeeland Veilig hou?
Als onderdeel van team infra, dus verkeer van dienst. Ik pak onder andere de snelheden aan. Excessen pakken we eruit door middel van laseren en door te volgen. Alles wat over de weg gaat pakken we aan. Dus ook criminelen. Daarnaast  ben ik aanrijdingsselecteur. Dit houd in dat ik dodelijke aanrijdingen controleer en kijk of er vervolging plaats moet vinden. Dit bepalen we bij team infra aan de hand van bijvoorbeeld getuigen en camera’s. Het team is vooral provinciaal. In de bebouwde kom adviseren we vooral over weginrichting.

 

Waarom maximumsnelheid belangrijk is?
Die snelheid is gebaseerd op reactie snelheid en stopafstand. Vooral in een bebouwde kom is dit van belang. Hoe harder, hoe langer de remweg. Stel je maar eens voor dat je uit het niets oversteekt bij je eigen rijgedrag. Overleef je dat?  Daarom passen we de weginrichting aan. Maximumsnelheid is pure veiligheid. Al zijn er wegen waar het mag, het kan als voetganger snel en eng overkomen als iemand die 50 rijdt zo dicht langs de stoep gaat. Toch gebeuren de meeste snelheidsovertredingen op de provinciale weg. Daar kan je goed vooruit kijken, dus heb je het gevoel harder te kunnen. In de bebouwde kom is dit niet zo. Daar houden jullie je in het algemeen goed aan de snelheid!

 

Mijn tip om Zeeland veilig te houden:
Houd alsjeblieft rekening met het onverwachts oversteken van mensen. Wees je bewust van de gevolgen bij te hardrijden. Verplaats jezelf in een ander. Dan kom je veilig en met een gerust hart thuis.

 

Patrick ROvers van Politie