Zeeland Veilig-app: met pushmelding bij groot incident

Passend bij de website is er een Zeeland Veilig-app. Met de app ben je snel op de hoogte van een incident in je omgeving. Bijvoorbeeld als een overstroming dreigt, er een grote brand is met veel rook, een zeer zware storm of bijvoorbeeld grootschalige uitval van stroom. Situaties waarbij je snel wil weten wat er aan de hand is en wat je kan doen om jezelf en mensen in je omgeving in veiligheid te brengen.

De Zeeland Veilig-app is gratis verkrijgbaar in de Appstore en de Google Playstore.

De app sluit aan op de informatie die op de website www.ZeelandVeilig.nl staat. Zodra er een dreiging of een wat groter incident is in Zeeland, is dit ook in de app te zien. De app kan ook pushmeldingen (notificaties met geluid) ontvangen, op basis van je locatie en op basis van een of meerdere postcodes of een zelfgekozen regio. Denk bijvoorbeeld aan je huisadres, werkadres en adressen van familieleden en vrienden. Als je telefoon is ingesteld op ‘locatiegegevens aan’ ontvang je een pushmelding als in jouw omgeving een groot incident plaatsvindt. Mits de app op de achtergrond draait. 

Snel informatie
Wil je het altijd meteen weten als er een grote brand is in je omgeving of in de omgeving van je familie of vrienden? Download dan nu de gratis Zeeland Veilig-app en hoor het meteen als er iets mis is. Sinds de zomer van 2023 is het in de app ook mogelijk om de meest recente, afgeronde incidenten terug te lezen. 

Bij incidenten met een grote kans op schade voor de gezondheid en veiligheid wordt uiteraard zoals gebruikelijk een NL-Alert verstuurd naar alle telefoons in het incidentgebied.

Interregionaal project
Deze app is ontwikkeld in het kader van het Interreg North Sea Region project FRAMES. Voor dat project is de app ingericht voor het informeren van de bevolking bij gevaar voor overstromingen als gevolg van een stormvloed.  Voor Zeeland Veilig is de app verbreed met alle voor Zeeland bekende gevaren. De app wil inwoners en bezoekers in Zeeland informeren over deze gevaren en hen waarschuwen als er een (dreiging op een) gevaar is.

Zeeland Veilig App - melding
Zeeland Veilig app