Tip van BHV'er tijdens Contacta: 'Heb oog voor elkaar'

20.000 bezoekers in 3 dagen tijd. Gaat dat wel goed? BHV'er Ingrid Berk-Nauta vertelt hoe dat soepel verloopt tijdens de Contacta, hét zakelijke netwerkevent van het jaar. Bedrijven uit Zeeland, West-Brabant, Zuid-Holland en Vlaanderen komen hiervoor van 7 tot en met 9 november samen in de Zeelandhallen in Goes.

Wat voor werk doe je?

Ik ben Projectmedewerker Evenementen bij de Zeelandhallen. Dit houdt in dat ik diverse taken heb in de voorbereiding rondom evenementen, maar ook tijdens het evenement en na afloop. Denk hierbij aan het inplannen van personeel, een draaiboek maken van opbouw tot afbouw, servicebalie taken, ondersteunende werkzaamheden van de projectmanager en denken aan de details die een evenement net iets extra’s kunnen geven.

Hoe houd jij Zeeland veilig?

Sinds ik hier werk heb ik mijn BHV- diploma behaald. Zo kan ik eerste hulp verlenen al bij de opbouw van het evenement. Dit is handig juist omdat er op dat moment vaak nog geen EHBO aanwezig is. Ook tijdens evenementen ben ik aanwezig en assisteer wanneer dat nodig is. Zo zorg ik samen met mijn collega’s dat alle bezoekers zich veilig voelen en vooral optimaal kunnen genieten van het evenement.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Mijn passie voor evenementen is begonnen nadat ik bij Sensation White mocht werken. Ik vond het mooi dat je er samen voor zorgt dat een evenement goed en soepel verloopt. Het is fijn om te zien dat zoveel bezoekers tegelijk aan het genieten zijn en dat dit goed gaat. Dit heeft mij getriggerd om de opleiding Vrijetijdsmanagement te volgen.

Wat is jouw gouden veiligheidstip voor inwoners?

Let een beetje op elkaar. Thuis, bij je vrienden, buren en familie. Maar ook bij evenementen waar veel mensen samenkomen. Heb oog voor elkaar, dan kunnen veel dingen voorkomen worden. Zorg dat je weet waar de nooduitgangen zijn en waar de EHBO-post is. Mocht er dan een incident zijn, dan weet je waar je hulp krijgt of hoe je veilig wegkomt.

Ingrid Berk-Nauta