Daphne van Lint

medewerker Veiligheid en Preventie

Wat voor werk doe je?
Ik ben medewerker Veiligheid en Preventie bij ZLM Verzekeringen.  Bij ZLM Verzekeringen staan we graag voor onze klanten klaar bij het afsluiten van een verzekering en het goed afhandelen van een schademelding. Maar wat we het liefst zouden willen is die schades voorkomen of beperken. Daarom vinden we het belangrijk om met onze klanten mee te denken over onder andere verkeersveiligheid. Want voorkomen is beter dan genezen. Omdat we veiligheid zo belangrijk vinden hebben we binnen ZLM Verzekeringen een aparte afdeling Veiligheid & Preventie. Met dit team proberen we samen met onze klanten van veiligheid een gewoonte te maken. We willen onze klanten een gevoel van veiligheid bieden. We willen daarom ook dat zij zo veilig mogelijk de weg op gaan en hierbij zo weinig mogelijk schade hebben. Ons ultieme doel is om het aantal dodelijke slachtoffers te reduceren naar nul. Door het geven van informatie, tips en trucs, maar ook door het organiseren van leuke en leerzame trainingen. Vanaf 2023 openen wij zelfs ons eigen Veiligheidspark naast ons kantoor in Goes. De plek waar kennis en beleving op het gebied van veiligheid samenkomen!

Waarom ben je dit werk gaan doen?
Ik vind het belangrijk om maatschappelijk bezig te zijn. Bij deze functie mag je meedenken over en uitvoering geven aan hoe we onze klanten een extra stukje veiligheid kunnen bieden en de maatschappij hierdoor ook weer een stukje veiliger te maken. Daarnaast vind ik het leuk om samen te werken verschillende stakeholders op dit gebied, zoals het ROVZ en de Veiligheidsregio. Het is mooi om te zien dat we door de krachten te bundelen een gezamenlijk doel kunnen nastreven.

Hoe kunnen de Zeeuwen zich het best verlichten met deze donkere dagen?
Als het  donker is en je gaat naar buiten om bijvoorbeeld de hond uit te laten of je gaat op pad met de fiets, zorg dan altijd dat je gezien wordt. Voor de fiets kun je denken aan goede verlichting (witte verlichting voor en rode verlichting achter), reflectoren op de trappers, wielen en achterkant van je fiets zorgen ervoor dat je zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Doet je verlichting het niet? Altijd handig om een setje losse lampjes op de pak te hebben. Ga je te voet op pad in het donker, zorg dan dat je felgekleurde of lichte kleding draagt of doe een reflecterend hesje aan. 

Wat is jouw gouden tip met deze donkere dagen?
Zorg dat je opvalt en dat je zichtbaar bent!

Daphne van Lint ZLM Zeeland