Lode Vermorken

Mobiel verkeersleider Rijkswaterstaat

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ ๐—ทe?
Mijn collegaโ€™s en ik zijn verantwoordelijk voor een veilig en vlot scheepvaartverkeer op de Westerschelde. Denk hierbij aan toezicht en handhaving op het water, maar ook advisering zodat mensen weten hoe ze veilig het water opgaan.

๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ฑ๐—ถ๐˜ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป?
Ik ben opgegroeid in Nieuwvliet, langs de Westerschelde. De scheepvaart en het water hebben hierdoor altijd mijn interesse gehad. Na het afronden van de Zeevaartschool en het werken als stuurman op de zeevaart was Rijkswaterstaat een mooie volgende stap. Het werken op het water is elke dag anders. De afwisseling en het feit dat we niet heel lang van huis zijn is voor mij de ideale combinatie.

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐—ท๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฏ๐—น๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜„๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ?
Als je het water op gaat is het verplicht om een kaart te hebben die up to date is. Maar het is niet verplicht om een marifoon te hebben. Als je deze wel hebt is dit voor je veiligheid zeker een voordeel. Bij problemen kan je contact maken met een verkeerspost en om hulp vragen. Ook kun je op deze manier hulp vragen aan schepen in de buurt.

Wanneer je geen marifoon hebt is een mobiele telefoon eigenlijk wel noodzakelijk. Zorg dan dat je de telefoonnummers hebt opgeslagen van hulpinstanties. Denk aan: KNRM, Kustwacht, de verkeersposten in het gebied waar je gaat varen. Denk ook aan reddingsmiddelen: een reddingsvest (voor iedere opvarende een), fakkels, noodpijlen, reddingsvlot en eventueel een satelliettelefoon.

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ท๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ด๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ฝ?
Ga goed voorbereid het water op! Hierboven lees je hoe je dit het beste doet. Wat ook kan helpen is het kennen van de verkeersregels en het downloaden van de app: โ€˜Regelgeving in jachthavensโ€™. En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk : zorg dat je op het juiste marifoonkanaal staat en deze uitluistert.

Lode vermorken