Nieuws

Zeeland Veilig App - melding

Zeeland Veilig App: met pushmelding bij groot incident

19 mei 2022

Passend bij de website is er nu de Zeeland Veilig app. Met de app krijg je informatie en adviezen bij dreigingen en incidenten in Zeeland. Ook kun je een pushmelding ontvangen bij een groot incident in je omgeving of in een ander zelfgekozen postcodegebied.

Lees meer
Rookmelder - heb jij mij al?

Rookmelders redden levens!

11 april 2022

Maak jouw huis veiliger met een rookmelder met 10 jarige batterij- en levensduur! Vul de Rookmelderwijzer in en kom erachter hoeveel rookmelders jij vanaf 1 juli 2022 nodig hebt!

Lees meer
Oekraine

Oorlog in Oekraïne

3 maart 2022

De oorlog in Oekraïne zorgt voor ongerustheid. Behalve medeleven met de inwoners van Oekraïne en andere betrokkenen zien we ook dat de situatie vragen oproept bij inwoners. Wat kan dit voor Nederland betekenen? Waarop moeten we ons voorbereiden? Hebben we jodiumtabletten nodig?

Lees meer
Zwaailicht en sirene Brandweer

Wat doe jij als er een voorrangsvoertuig aan komt?

4 januari 2022

In het verkeer kan je plots verrast worden door een hulpdienst met zwaailicht en sirene die met hoge snelheid nadert. Uit onderzoek blijkt dat veel weggebruikers niet weten hoe ze moeten handelen. Met gevaarlijke situaties en soms aanrijdingen als gevolg. Hoe kan je de hulpdiensten en andere weggebruikers zo veilig mogelijk helpen? Wij zetten de belangrijkste do’s en dont’s voor je op een rij:

Lees meer