Thimo

Strandreddingsbrigade Westerschouwen

Hoe ik Zeeland veilig maak?
Dit is mijn vierde jaar dat ik actief ben als Lifeguard bij Strandreddingsbrigade Westerschouwen, een bijzonder mooie vereniging.
In het dagelijkse leven ben ik Precisie-Verspaner. Hierbij maak ik nauwkeurige producten met geavanceerde machines. En in de zomer ben ik dan het liefste te vinden in het mooie Zeeland met mijn voeten in het zand!
Tijdens mijn (vrijwilligers)werk bij de Strandreddingsbrigade zorg ik mede met mijn collega’s voor de veiligheid van 21 kilometer strand op de kop van Schouwen-Duiveland. Dit doen we met 3 hoofdposten.
In het hoogseizoen patrouilleren we vanaf het land en het water. Dit doen we met vele actieve vrijwilligers. Samen vormen we een sterk en hecht team!

Waarom ik dit doe?
Na het behalen van mijn ABC diploma’s wilde ik enorm graag blijven zwemmen. Daarom sloot ik mezelf aan bij de lokale Reddingsbrigade. Hier heb ik door de tijd enorm veel geleerd en genoten, maar toch raak je wel uitgekeken op zo’n zwembad. Daarom ben ik op 16 jarige leeftijd begonnen bij de Strandreddingsbrigade. Al snel werd mij duidelijk dat dit een blijvertje voor mij was! De adrenaline van de vaartuigen, het geweldige team om je heen en natuurlijk het kunnen helpen van mensen. Naast dat ben je ook relatief vrij in het plannen van je draaidagen, wat goed aansluit op mijn levensstijl. Ik zou de Strandreddingsbrigade voor geen goud willen missen.

Waar moeten bezoekers en badgasten op letten op en aan het water?
De eerste tip die ik mensen mee wil geven is: maak een foto van/met je kind wanneer je het strand op gaat. Mocht het kind de parasol kwijtraken en vermist raken, kunnen we een veel sterker signalement creëren met bijvoorbeeld de kleur van de zwembroek. Daarbij is een leuke foto van een heerlijk dagje altijd leuk toch? Win-win situatie!
Wees er ook van bewust wat hoog en laag water kan doen met het waterpeil. Het zou natuurlijk zonde zijn als je op een zandbank aan het wandelen bent en je terug moet zwemmen.
En let er tot slot op dat je genoeg water drinkt. Zeker als je veel aan het zwemmen bent geweest! En denk ook aan een flesje water voor de hond als je die bij hebt ?!

Mijn tip voor een veiliger Zeeland
Let vooral goed op elkaar en zoek geen grenzen op als je alleen bent. Zorg ook dat je goed voorbereid naar het strand gaat. Denk dan aan bijvoorbeeld zonnebrand, wat te drinken en het downloaden van de Strand app van Schouwen-Duiveland. Mocht je ons strand bezoeken.
Wanneer je het niet te gek maakt en de eventuele aanwijzingen van de handhaving of Lifeguards opvolgt houden we het in Zeeland voor iedereen leuk!
Zie ik jou deze zomer?!

 

THimo strandredding westerschouwen Zeeland