Zeeland Veilig Pop-up Store Oostburg

Op woensdag 20 maart opent de Zeeland Veilig Pop-up Store over (brand)veiligheid in de binnenstad van Oostburg. Een maand lang kom je aan het pand aan Eenhoornplantsoen 5 alles te weten over gevaren in en om het huis en hoe je je daartegen kunt beschermen.

De Zeeland Veilig Pop-up Store is een initiatief van Veiligheidsregio Zeeland. De reizende expositie stond eerder al in Vlissingen, Tholen en Terneuzen. Als bezoeker waan je je in de Zeeland Veilig Pop-up Store in een echt huis. In zes ‘kamers’ krijg je op interactieve wijze onder andere uitleg over hoe je brand kunt voorkomen, wat je moet doen als er brand is en hoe je je kunt voorbereiden op andere gevaren in Zeeland.

Door middel van nieuwe technieken, zoals virtual reality, kun je zelf ervaren hoe het is om in een brandend huis te staan. Tijdens een bezoek is het mogelijk om gericht vragen te stellen aan een van de aanwezige brandweermedewerkers. Daarnaast kun je er allerlei informatieve filmpjes bekijken en worden er foto's en voorwerpen uit onder andere brandonderzoeken getoond.

Openingstijden

De Zeeland Veilig Pop-up Store is wekelijks geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00, en blijft open tot 24 april. Op aanvraag is een rondleiding of presentatie op maat voor groepen ook mogelijk buitenom de openingstijden. De entree is gratis. 

Meer informatie? Kijk op www.zeelandveilig.nl/popupstore

Popup