8 t/m 14 oktober 2018: Zeeuwse Week van de Veiligheid

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Ken jij de gevaren in Zeeland? En weet je wat je moet doen als er iets misgaat? Je ontdekt het van 8 t/m 14 oktober 2018 tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid!

De aftrap van de Zeeuwse Week van de Veiligheid vindt op maandag 8 oktober plaats in Terneuzen. Jan Lonink, voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland, opent die dag om 09.00 uur op spectaculaire wijze de Zeeland Veilig Pop-up Store. In de Zeeland Veilig Pop-up Store ervaar je in zes ‘kamers’ op een interactieve manier wat je kunt doen om o.a. brand te voorkomen, hoe je je huis veilig kunt maken en wat je moet doen als er toch iets misgaat! Je vindt de pop-up store van 3 t/m 27 oktober in het pand aan de Arsenaalstraat 4B (voormalig pand Zeeman), in de binnenstad van Terneuzen.

Oefening in de wijk

Verspreid door de provincie staan er tijdens de week verschillende activiteiten op het programma. Van een veiligheidsontbijt voor ondernemers in Oostburg tot realistische, openbare brandweeroefeningen in woonwijken in Kapelle en Zierikzee. Bij verschillende bedrijven, basisscholen en kinderopvangorganisaties vinden grote ontruimingsoefeningen plaats. Op maandagavond 8 oktober is er voor ondernemers in de agrarische sector een symposium over brandveiligheid in de agrarische sector in het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Geïnteresseerden daarvoor kunnen zich tot begin oktober aanmelden. Het volledige overzicht van de activiteiten die georganiseerd worden, staat op www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek.

Radio en TV

Op werkdagen tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid staat ook Omroep Zeeland stil bij het thema veiligheid. Zowel op radio als tv! Deskundigen van onder andere Veiligheidsregio Zeeland, brandweer, politie, NV Westerscheldetunnel en GGD Zeeland vertellen wat inwoners kunnen doen voor de eigen veiligheid. We zoomen daarbij dit jaar vooral in op de thema’s schoorsteenbrand, cybersecurity, extreme regenval, tunnelongevallen en infectieziekten.

Volg ons op social media!

Op de programmawebsite kunnen jeugdige Zeeuwen een kleurplaat downloaden en volwassenen hun kennis testen in een Veiligheidsquiz, die Veiligheidsregio Zeeland samen met rampenzender Omroep Zeeland heeft opgezet. Wil je handige veiligheidstips en actuele incidentinformatie ontvangen op je tijdlijn? Volg Zeeland Veilig dan op Facebook of Twitter. Tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid lees je er alles over de activiteiten die worden georganiseerd en organiseert Veiligheidsregio Zeeland leuke acties! Hou daarnaast ook de social media accounts van de gemeenten, veiligheidspartners en andere overheden in de gaten.