Dag 4

Whatsapp Buurtpreventie

6.45 uur

Samantha Strooband is in Terneuzen groepsbeheerder van Whatsapp Buurtpreventie (WABP). Speelt er iets in haar buurt, dan kan dat in de groepsapp gedeeld worden. Op die manier zorgen de bewoners samen voor een veilige omgeving. Samantha vertelt erover op de radio bij Omroep Zeeland. De aanleiding is de samenwerking tussen Whatsapp Buurtpreventie en Zeeland Veilig. Vandaag wordt de Zeeland Veilig-app uitgerold in de Zeeuwse WABP-groepen.

logo WABP

Westerschelde

10.00 uur

De tunneloperators doen er alles aan om te voorkomen dat er file in de Westerscheldetunnel ontstaat. Toch kan het onverwachts gebeuren. Weet jij wat je dan moet doen? Lees het hier.

westerscheldetunnel

Zeeland Veilig-app

10.00 uur

In opvolging op het radio-item vanochtend bij Omroep Zeeland over Whatsapp Buurtpreventie vraagt deze stichting nu aandacht voor de Zeeland Veilig-app. De app wordt vandaag bij alle Zeeuwse groepsbeheerders onder de aandacht gebracht en hen wordt gevraagd om de app te promoten bij de groepsleden. Lees hier meer over dit bijzondere één-tweetje.

logo WABP

Van de Gruiter BV

11.20 uur

Van de Gruiter BV, specialist in scheepvaart en visserij, zet deze week veiligheid ook op de eerste plaats. Als het gaat om werken in de bouw, industrie of andere sectoren is het dragen van veilige kleding en het gebruik van PBM van vitaal belang. Ook het gebruik van de juiste valbeveiliging of het regelmatig laten keuren van je hijsmiddelen verdient de aandacht. Veiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid.

van de gruiter BV

In touw voor jou (deel 4)

18.45 uur

Er staat een zeilboot in brand op de Oosterschelde en Jimmy Faasse, plaatsvervangend schipper bij de KNRM, moet er met zijn team heen. Dat is het spannende plot van de vierde aflevering van de serie In touw voor jou bij Omroep Zeeland.