Dag 3

Politie op radio

6.45 uur

Politieagent Edwin Franse vertelt op de radio bij Omroep Zeeland over de demonstratie die vanmiddag op de Grote Markt in Goes wordt gehouden. De politie, brandweer en ambulance slaan de handen ineen om het publiek te laten zien wat deze hulpdiensten doen. Om 14.30 uur en 16.30 uur gebeurt dat met een zo levensecht mogelijk scenario. 

Politie embleem

Veiligheidsquiz

8.00 uur

Weet jij alles over veiligheid? Doe dan onze veiligheidsquiz en win een veiligheidspakket. De quiz is gebaseerd op de 12 belangrijkste gevaren die in Zeeland spelen. Vooral de praktische kant daarvan, dus waar de inwoners direct mee te maken kunnen krijgen, staat centraal. Doe hier mee.

vraagteken

Politie op school

9.30 uur

De politie verraste de kinderen van Kibeo Hovenierstraat in Colijnsplaat met een bezoek. De kinderen kregen van alles te zien en te horen. Ze mochten zelfs eventjes in een echte politie-auto zitten. Een onvergetelijke ochtend. 

politie bij kibeo

Westerscheldetunnel

10.00 uur

Hopelijk komt het nooit voor, maar weet jij wat je moet doen bij brand in de Westerscheldetunnel? Op deze derde dag van de Zeeuwse Week van de Veiligheid krijg je het antwoord. Lees het hier.

westerscheldetunnel

Sitetours Dow

10.00 uur

In twee shifts bood Dow rondleidingen op zijn terrein aan. Ze vertelden van alles over veiligheid en wat ze doen om ervoor te zorgen dat de fabrieken op het Industrypark veilig produceren. Dow droeg daarbij het uitgangspunt uit: iedereen moet elke dag weer veilig en gezond naar huis gaan.

sitetour Dow

Gemeente Sluis

11.09 uur

Wie weet kan jij de veiligheidsdiensten een handje helpen! De gemeente Sluis vraagt er vandaag extra aandacht voor, via Meld Misdaad Anoniem. Daarmee kan je ervoor zorgen dat jouw leefomgeving een stukje veiliger wordt. Alleen als jouw anonimiteit gewaarborgd kan worden, wordt een anonieme melding naar de politie en andere opsporingsdiensten gestuurd. 

gemeente Sluis

Demonstratie in Goes

13.00 uur

Wat is het derde deurtje bij de brandweer? Wat is het grootste wapen van de politie? En wat hebben de Bee Gees met de ambulance te maken? Op deze en heel veel andere vragen van kinderen en andere bezoekers gaven de hulpdiensten woensdag antwoord in Goes. Op de Grote Markt gaven ze de hele middag demonstraties, alleen èn samen. Lees er hier meer over.

demonstratie Goes

Zeeland Refinery

15.18 uur

,,Van het geven van trainingen tot het uitgeven van ademlucht, je weet hoe belangrijk het is dat je je werk goed doet. Je bent met serieuze zaken bezig. Je hebt een grote verantwoordelijkheid, ook als het gaat om ogenschijnlijk kleine dingetjes.'' Marijn Melse van Zeeland Refinery vertelt meer over zijn werk als Inspector bij de Fire Department. Klik hier voor zijn verhaal.

Zeeland Refinery

In touw voor jou (deel 3)

18.45 uur

Eric Ritschi van het Rope Rescue Team leidt een oefening waarbij een slachtoffer van een hoge toren gehaald moet worden in de derde aflevering van de serie In touw voor jou. Klik op de video om ernaar te kijken.

Veilig Online

19.30 uur

Vergeet wachtwoorden, zegt crimefighter Kees van der Spek. ,,Een wachtwoord van acht tekens wordt tegenwoordig binnen een paar tellen gehackt. Wachtzinnen; daar moeten we naartoe. Kies bijvoorbeeld de eerste zin van je favoriete liedje.'' Dat is één van de tips van dit webinar van de politie over online (on)veiligheid. Klik op de video om ernaar te kijken.