Dag 2

Kleurplatenactie

8.00 uur

Wie een LEGO-pakket van de brandweer wil winnen, kan aan de bak. Kies hier één van de vier kleurplaten uit. Kleur, verf of versier de kleurplaten. Maak jij de mooiste? Dan maak je kans op een LEGO-pakket. Insturen kan tot en met woensdag 18 oktober 12.00 uur. Winnaars worden eind oktober bekend gemaakt. Zij krijgen daarvoor bericht. 

 

 

Brandweerman Sam

Covra

9.00 uur

Gids en stralingscontroleur Eric van Leeuwen vertelt over passieve veiligheid bij Covra. Voor het hoogradioactief afval heeft de Covra een passief ventilatiesysteem, met natuurlijke ‘trek’ van lucht. Klinkt ingewikkeld, maar Eric legt het uit. Bekijk zijn uitleg hier.

Covra

Ontruimingsoefening Albero

10.00 uur

Het is de 10de van de 10de om 10 uur ’s ochtends. Achttien basisscholen van de Albero Scholengroep, verspreid over Noord- en Zuid-Beveland, houden een ontruimingsoefening. Zo’n oefening wordt gehouden om de veiligheid van bedrijven en organisaties te testen. Er was volop aandacht voor: we deden er zelf verslag vanmaar ook de PZC en Omroep Zeeland vonden het nieuwswaardig.

PZC ontruimingsoefening

Westerscheldetunnel

10.00 uur

De NV Westerscheldetunnel is ook een warm pleitbezorger van veiligheid. Daarom besteedt het bedrijf deze week extra aandacht aan veiligheid in de tunnel. Vandaag tips waarmee je veilig de tunnel in kunt rijden. Lees ze hier.

westerscheldetunnel

In touw voor jou (deel 2)

18.45 uur

Corinda Dekker is geleider en coach bij het Reddingshonden Team Zeeland. Tijdens een oefening zien we hoe haar hond Utah twee mensen in nood weet op te sporen in de tweede aflevering van de serie In touw voor jou.

Open oefenavond

19.30 uur

De hele week houden brandweerposten in de provincie open oefenavonden. De posten oefenen sowieso wekelijks, maar voor deze speciale week zet een aantal posten de deur open voor belangstellenden. Dinsdag bijvoorbeeld aan de Stromenweg in Middelburg (zie foto) en Koudekerke. 

oefenavond brandweer Middelburg