Ken de gevaren

Wist je dat Zeeland de op een na meest risicovolle provincie van Nederland is? Het is een prachtige provincie met volop rust, ruimte en natuur. Maar ook met gevaren.
Zeeland is omringd door water en de meeste huizen liggen onder zeeniveau. Er zijn bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen die worden vervoerd via het spoor, het water, de weg en pijpleidingen onder de grond. In en vlak bij de provincie liggen kerncentrales. En in de zomer verdubbelt het inwonertal door het toerisme.

Klik hier voor de gevaren in Zeeland. Wil je nog meer weten over de andere mogelijke gevaren die er in Nederland zijn, kijk dan op www.crisis.nl.

Bereid je voor

Hulpverleners, gemeenten, provincie en bedrijven in Zeeland doen er alles aan om ervoor te zorgen dat we hier veilig en gezond kunnen wonen en verblijven. Toch kan er altijd iets misgaan. Jij hebt zelf ook een belangrijke rol bij het zorgen voor jouw en andermans veiligheid. Bereid je voor, want een goede voorbereiding helpt jou als iets misgaat.

Is er iets aan de hand? Op www.zeelandveilig.nl is altijd informatie beschikbaar. Op deze website lees je actuele informatie over (grote) incidenten in Zeeland. Wees verbonden. Niet alleen met de hulpdiensten, maar ook met de mensen in je omgeving.