Zeeuwse Week van de Veiligheid

Hoe veilig leef jij?

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Denk aan een woningbrand, wateroverlast na extreme regenval of een ongeval in een tunnel. Maar ook een ernstige griepgolf of een grootschalige uitval van ICT-systemen door bijvoorbeeld hackers kunnen ernstige gevolgen hebben. 

Om de inwoners van Zeeland bewust te maken van de gevaren in onze regio, initieert Veiligheidsregio Zeeland van maandag 5 t/m zondag 11 oktober 2020 voor de 4e keer de Zeeuwse Week van de Veiligheid. Aan de week doen diverse (veiligheids)organisaties in Zeeland mee.

In de terugblik op de week lees je hoe de Zeeuwse Week van de Veiligheid 2019 is verlopen.

Ook het jaarverslag Zeeland Veilig 2019 is beschikbaar.

Activiteitenprogramma Zeeuwse Week van de Veiligheid 2020

Van 5 oktober tot en met 11 oktober 2020 is het weer de Zeeuwse Week van de Veiligheid. Dit jaar is de week alleen anders dan anders. Het coronavirus zorgt ervoor dat we de week dit jaar iets anders dan anders wordt. Activiteiten waar veel mensen op af komen, zoals de veiligheidsdemonstratie afgelopen jaar op de Markt in Goes of gezamenlijke bijeenkomsten op onze brandweerposten, kunnen in deze tijd niet doorgaan. De focus leggen we dit jaar op online en samenwerking met de media. Zo werken we weer samen met Omroep Zeeland en gaan we met de nieuwe regionale zender JenZ tv een uitzending maken. De politie gaat aan de slag met Cybercrime preventie en uiteraard besteden we via sociale media op originele manieren aandacht aan deze week met maar een doel: Zeeuwen zelfredzamer maken. Veiligheid begint namelijk bij jezelf!

Met het Regionaal Risicoprofiel in de hand hebben we via Omroep Zeeland de afgelopen week aan de Zeeuwen zelf gevraagd over welke veiligheidsonderwerpen ze meer willen weten. De volgende onderwerpen zijn uit de selectie gekomen.

Wat kan je zelf doen om brand in huis te voorkomen?

Jongeren en wapens: Grijp jij in?

Pandemie: Wat doen we tijdens en na de coronapandemie?

Cybercrime: Ben jij wel eens digitaal opgelicht? 

Weet jij wat je moet doen als er iets mis gaat bij het vervoer van gevaarlijke stoffen?

Omdat veiligheid van iedereen is zijn we op zoek naar initiatieven en partners die deel willen nemen aan de Zeeuwse Week van de Veiligheid. Heb je zelf een idee of suggestie dan horen we het graag! Mailen kan via zeelandveilig@vrzeeland.nl.

Quiz

Veiligheids Quiz

Weet jij alles over veiligheid? Neem dan nu deel aan onze Zeeuwse Week van de Veiligheid quiz 2020 en maak kans op een veiligheidspakket!

Zeeuwse Week van de Veiligheid quiz
Omroep Zeeland zendt tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid het programma Zeeland Veilig uit

Omroep Zeeland

Ook dit jaar zendt Omroep Zeeland tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid het programma 'Zeeland Veilig' uit, waarin presentatrice we op zoek gaan naar de gevaren in Zeeland

Eerdere uitzendingen
Facebook

Facebook Zeeland Veilig

Op onze Zeeland Veilig Facebook pagina word je op de hoogte gehouden van actuele incidenten in Zeeland. En je vindt er handige tips over veiligheid in en om het huis! Volg je ons nog niet? Doe het snel! 

Facebook Zeeland Veilig
Speurneuzen Brandweer

Brandweerspeurneuzen gezocht!

Speurneuzen t/m 12 jaar opgelet! De brandweer je hulp nodig…

Alle huizen in Zeeland moeten natuurlijk zo brandveilig mogelijk zijn. Helaas kan de brandweer niet langs alle huizen gaan. Daarom vragen we jullie om je eigen woning te checken!

Ik wil meehelpen
Zeeland Kruiswoord

Veiligheid Kruiswoordpuzzel

Doe onze puzzel en vind de oplossing!

Stuur deze met een screenshot naar zeelandveilig@vrzeeland.nl!

Dan maak je kans op een leuke prijs!

Doe de puzzel!
Zeeuwse Week van de Veiligheid

Meer veiligheid tips!

Lees hier tips van veiligheidexperts! Misschien heb je hem al gespot in je Huis-aan-Huisblad Wat doe je bij een gifwolk? Waarom zijn de maatregelen nodig? Sla jij in paniek bij sirenes? De experts helpen je!

Lees meer