Zeeuwse Week van de Veiligheid

Hoe veilig leef jij?

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Denk aan een woningbrand, wateroverlast na extreme regenval of een ongeval in een tunnel. Maar ook een ernstige griepgolf of een grootschalige uitval van ICT-systemen door bijvoorbeeld hackers kunnen ernstige gevolgen hebben. 

Om de inwoners van Zeeland bewust te maken van de gevaren in onze regio, initieert Veiligheidsregio Zeeland van maandag 8 t/m zondag 14 oktober 2018 voor de 2e keer de Zeeuwse Week van de Veiligheid. Aan de week doen diverse (veiligheids)organisaties in Zeeland mee. 

Breng een bezoekje aan een van de activiteiten of de Zeeland Veilig Pop-up Store, stem elke werkdag af op Omroep Zeeland TV en radio en volg Zeeland Veilig op social media!

De Zeeuwse Week van de Veiligheid is inmiddels geweest. In de terugblik op de week lees je hoe deze is verlopen. In het jaarverslag Zeeland Veilig 2018 lees je over andere acties in 2018.

 

Activiteitenprogramma

Klik op de icoontjes op de kaart om te zien wat in jouw buurt te doen is! In onze activiteitenkalender vind je alle nog komende activiteiten terug, gesorteerd op datum. 

Omroep Zeeland zendt tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid het programma Zeeland Veilig uit

Omroep Zeeland

Ook dit jaar zendt Omroep Zeeland tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid het programma 'Zeeland Veilig' uit, waarin presentatrice Arieke van Liere op zoek gaat naar de gevaren in Zeeland

Eerdere uitzendingen
Facebook

Facebook Zeeland Veilig

Op onze Zeeland Veilig Facebook pagina word je op de hoogte gehouden van actuele incidenten in Zeeland. En je vindt er handige tips over veiligheid in en om het huis! Volg je ons nog niet? Doe het snel! 

Facebook Zeeland Veilig
Kleurwedstrijd Zeeuwse Week van de Veiligheid

Kleurwedstrijd

Kleur je met ons mee? Stuur jouw kleurplaat in vóór vrijdag 19 oktober en wie weet win jij een LEGO City brandweerset! Je hebt keuze uit 2 kleurplaten. Op maandag 22 oktober buigt de jury zich over de kleurplaten en maken we de 2 winnaars bekend op onze Facebook-pagina, één winnaar t/m 7 jaar en een winnaar van 8 t/m 12 jaar. De winnaars krijgen ook een persoonlijk bericht. 
 

Download de kleurplaten hier
Test je kennis in de Zeeland Veilig Veiligheidsquiz

Test je kennis

Zit het wel snor met jouw kennis over gevaren? Weet jij perfect hoe je je huis veilig moet maken? Test je kennis in de Zeeland Veilig Veiligheidsquiz op de website van Omroep Zeeland en maak kans op een uitgebreid veiligheidspakket!

Zeeland Veilig Veiligheidsquiz