Zeeuwse Week van de Veiligheid

Hoe veilig leef jij?

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Denk aan een woningbrand, wateroverlast na extreme regenval of een ongeval in een tunnel. Maar ook een ernstige griepgolf of een grootschalige uitval van ICT-systemen door bijvoorbeeld hackers kunnen ernstige gevolgen hebben. 

Om de inwoners van Zeeland bewust te maken van de gevaren in onze regio, initieert Veiligheidsregio Zeeland van maandag 11 t/m zondag 17 oktober 2021 voor de 5e keer de Zeeuwse Week van de Veiligheid. Aan de week doen diverse (veiligheids)organisaties in Zeeland mee.

Op deze pagina lees je wat we de afgelopen jaren zoal hebben gedaan.

 

Meedoen in 2021?

De Zeeuwse Week van de Veiligheid 2021 is van 11 t/m 17 oktober. We nodigen iedereen uit om vanuit je eigen organisatie of bedrijf  veiligheid in de spotlights te zetten in deze week. Vanaf september vind je op deze pagina meer informatie over wat er in Zeeland gedaan wordt tijdens deze week.

Ook leuke ideeën of plannen? Laat het ons weten! Wie weet nemen we het op in de lijst. Mail ons via zeelandveilig@vrzeeland.nl 

Zeeuwse week van de veiligheid 2020

Ondanks corona hebben we vorig jaar toch nog een Zeeuwse week kunnen organiseren. Hieronder vind je een aantal online activiteiten die we hebben gedaan en kan je uitzendingen van Omroep Zeeland terugkijken! Vanaf september vind je hier activiteiten van de Zeeuwse Week van de Veiligheid 2021.

Zeeuwse Week van de Veiligheid 2018

Verslagen

Lees de verslagen van de andere veiligheidsweken.

Klik hier
Quiz

VeiligheidsQuiz

Weet jij alles over veiligheid? Doe dan onze veiligheidsquiz uit 2020. Zo bereid je jezelf meteen voor op die van 2021!

Doe de quiz
Omroep Zeeland zendt tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid het programma Zeeland Veilig uit

Omroep Zeeland

Ook in 2020 zond Omroep Zeeland tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid het programma 'Zeeland Veilig' uit, waarin we op zoek gaan naar de gevaren in Zeeland

Eerdere uitzendingen
Facebook

Facebook Zeeland Veilig

Op onze Zeeland Veilig Facebook pagina word je op de hoogte gehouden van actuele incidenten in Zeeland. En je vindt er handige tips over veiligheid in en om het huis! Volg je ons nog niet? Doe het snel! 

Facebook Zeeland Veilig
Speurneuzen Brandweer

Brandweerspeurneuzen gezocht!

Zeeuwse speurneuzen t/m 12 jaar konden deelnemen aan een speurtocht. 

Alle huizen in Zeeland moeten natuurlijk zo brandveilig mogelijk. Lees meer!

Lees meer
Zeeland Kruiswoord

Veiligheid Kruiswoordpuzzel

Puzzel mee met de kruiswoordpuzzel uit de veiligheidsweek van 2020. 

Doe de puzzel!
Zeeuwse Week van de Veiligheid

Meer veiligheidstips!

Lees hier tips van veiligheidsexperts! Misschien had je hem al gespot in je Huis-aan-Huisblad Wat doe je bij een gifwolk? Waarom zijn de maatregelen nodig? Sla jij in paniek bij sirenes? De experts helpen je!

Lees meer