Zeeland Veilig Pop-up Store over veiligheid opent deuren in Middelburg

Op donderdag 9 september opent een Pop-up Store over (brand)veiligheid in de binnenstad van Middelburg. Tot en met 30 oktober 2021 kom je in het pand aan de Geerepassage 10 alles te weten over gevaren in en om het huis en hoe je je daartegen kunt beschermen. De entree is gratis, maar vanwege de corona regels is het aantal bezoekers dat tegelijkertijd de pop-up store kan bezoeken beperkt.   

De Zeeland Veilig Pop-up Store is een initiatief van Veiligheidsregio Zeeland. De reizende expositie stond eerder al in Vlissingen, Tholen, Terneuzen, Oostburg, Goes en Hulst. Als bezoeker waan je je in de Zeeland Veilig Pop-up Store in een echt huis. In verschillende ‘kamers’ krijg je op interactieve wijze onder andere uitleg over hoe je brand kunt voorkomen, wat je moet doen als er brand is en hoe je je kunt voorbereiden op andere gevaren in Zeeland.

Door middel van nieuwe technieken, zoals virtual reality, kun je zelf interactief ervaren hoe het is om in een brandend huis te staan. Tijdens een bezoek is het mogelijk om gericht vragen te stellen aan een van de aanwezige brandweermedewerkers. Daarnaast kun je er allerlei informatieve filmpjes bekijken en worden er foto's en voorwerpen uit onder andere brandonderzoeken getoond.

Programma (invulling is nog niet compleet)

  • 9 september     – (stille) eerste openingsdag
  • 11 september   – Virtual Reality
  • 25 september   – op de foto met “brandweerman Sam”
  • 9 oktober          - kantelauto VVN
  • 11-17 oktober  - Zeeuwse Week van de Veiligheid 
  • 22 oktober        - Team Brandonderzoek *
  • 23 oktober        - op de foto met “brandweerman Sam”
  • 30 oktober        - Kindermiddag *

*activiteiten onder voorbehoud op website www.zeelandveilig.nl volgt definitief programma (18 september, 2 oktober worden nog bepaald)

Openingstijden

De Zeeland Veilig Pop-up Store is wekelijks geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur, en blijft open tot 31 oktober 2021. Gelegen in het ingangsgebied van de Middelburg, vanaf de parkeergarages van Albert Heyn en de Geere naar de binnenstad.  We zijn open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 – 18:00 uur.

Op aanvraag is een rondleiding of presentatie op maat voor groepen (binnen de geldende corona regels) ook mogelijk buitenom de openingstijden (aanvragen kan via brandveiligleven@vrzeeland.nl). De entree is gratis.

0