Zeeland Veilig App vernieuwd: pushmelding bij grote incidenten

De Zeeland Veilig app is vernieuwd. We sluiten hiermee aan bij de wens van veel Zeeuwen om bij álle wat grotere incidenten in de buurt een pushmelding te krijgen. Bijvoorbeeld als er een grote brand is met veel rook, een zeer zware storm op komst is of als er grootschalige uitval is van stroom in je regio. In de app geef je aan voor welke regio’s je zo’n melding wil krijgen.  

Vanaf vrijdag 14 oktober wordt bij ieder incident in Zeeland waarover informatie staat op ZeelandVeilig.nl een pushmelding verstuurd. Je kiest zelf uit regio's of postcodes waar je een melding van wil hebben. Of zet je locatiegegevens aan. Dan krijg je een bericht als er wat is gebeurd in jouw omgeving, waar je ook bent in Zeeland.  

ZeelandVeilig.nl 
De app sluit aan op de informatie die op de website www.ZeelandVeilig.nl staat. Zodra er een dreiging of een wat groter incident is in Zeeland, is dit ook in de app te zien en wordt een pushbericht verstuurd. Afhankelijk van waar je voor gekozen hebt bij de instellingen, ontvang je zo’n bericht op je telefoon. Kies je voor berichten op basis van de locatie van je telefoon, dan is het belangrijk dat de app op de achtergrond blijft draaien. 

NL-Alert 
Bij incidenten met een grote kans op schade voor de gezondheid en veiligheid wordt uiteraard zoals gebruikelijk een NL-Alert verstuurd. De verspreiding van een NL-Alert gaat via de zendmasten van telefoonproviders en wordt door vrijwel alle telefoons in het bedreigde gebied ontvangen. De pushmelding vanuit de Zeeland Veilig app wordt alleen door de gebruikers van de app ontvangen. 

Download gratis 
Altijd als eerste weten als er een grote brand is in je omgeving of in de omgeving van je familie of vrienden? Download dan nu de gratis Zeeland Veilig app en hoor het meteen als er iets mis is. De Zeeland Veilig app is gratis verkrijgbaar in de Appstore en de Google Playstore. Hoe meer mensen de app op hun telefoon hebben, hoe beter we met z’n allen zijn geïnformeerd!