Wanneer mag je met je flamingo het water in?

Lifeguards, reddingsbrigade, Kustwacht, KNRM, duikteam van de brandweer, SAR-helikopter. Het zijn allemaal partijen die een bijdrage leveren aan de veiligheid aan de Zeeuwse kust en in de Zeeuwse wateren. Elke zwemmer, badgast en vaarliefhebber kan echter ook genoeg doen om zichzelf en anderen uit de problemen te houden.

In samenwerking met de Zeeuwse KNRM-reddingstations hebben we een pagina ingericht waarop we tips geven hoe je veilig kan genieten van zwemmen en varen in zee. Zo’n 600 kilometer kustlijn en de wateren om ons heen zorgen voor veel plezier voor inwoners en recreanten. Maar de zee is onvoorspelbaar en niet iedereen kent de gevaren van de zee.

Voor strandgangers is het goed te weten wat de strandvlaggen betekenen. Wanneer kan je veilig zwemmen? En wanneer moet je vooral niet in zee zijn met je opblaasflamingo? De strandvlaggen van de Reddingsbrigade Nederland helpen je op weg. Wat zijn de gevaarlijke punten voor zeilers en surfers? En hoe kunnen ze in geval van nood zo snel mogelijk hulp krijgen van de KNRM.

Op onze pagina Veilig aan Zee vind je antwoorden op deze en tal van andere vragen. Ook vertellen de Zeeuwse KNRM-reddingstations alles over de typische gevaren in hun regio. De informatie is ook in het Duits en Engels beschikbaar. Zo kan iedereen een fijne en veilige zomer aan zee beleven in Zeeland.

Informationen in Deutsch     *     Information in English

KNRM Veere Zeeland veilig op water