Update Zeeland Veilig-app: Ook afgeronde meldingen terug te lezen 

De Zeeland Veilig-app is vernieuwd. Vanaf nu kunnen gebruikers via de app ook de meest recente, afgeronde incidenten teruglezen. 

Tot op heden was het alleen mogelijk om lopende incidenten via de app te volgen. Zodra een incident was afgerond, verdween de link naar het liveblog op de website www.zeelandveilig.nl. Met deze aanvulling van de app kunnen inwoners en bezoekers van Zeeland nog beter geïnformeerd worden over wat er in hun omgeving speelt.  

De app is ruim een jaar geleden gelanceerd, in mei 2022. Met de app ben je snel op de hoogte van een incident in je omgeving. Bijvoorbeeld als een overstroming dreigt, er een grote brand is met veel rook of grootschalige uitval van stroom. Situaties waarbij je snel wil weten wat er aan de hand is en wat je kan doen om jezelf en mensen in je omgeving in veiligheid te brengen. 

De app werkt ook met pushmeldingen (notificaties met geluid), die op basis van je locatie of postcode kunnen worden verstuurd. Het aantal abonnees gaat ruim een jaar na lancering richting de 4000. De Zeeland Veilig-app is gratis te gebruiken en kan gedownload worden in de Appstore en de Google Playstore. 

De app is niet alleen in crisistijd te gebruiken. In een aparte sectie worden de twaalf meest relevante risico’s en gevaren voor Zeeland op een rij gezet. Daarin wordt ook verteld wat je kan doen om ze te voorkomen en wat je voor jouw en andermans veiligheid kunt doen als het toch misgaat. 

Zeeland Veilig app