Uitbraak nieuw coronavirus

In China is er momenteel een uitbraak van een nieuw coronavirus. Inmiddels heeft het virus Europa bereikt en op 27 & 28 februari is het ook in Nederland bij twee personen vastgesteld. In de media wordt hier veelvuldig over bericht. Coronavirussen komen veel voor en zorgen meestal voor milde klachten zoals verkoudheid, maar kunnen ook ernstigere ziekte veroorzaken. De mensen die besmet zijn geraakt met het nieuwe coronavirus hebben koorts en longklachten. Er is verder nog veel onbekend over het virus, er vindt uitgebreid onderzoek plaats.

Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid, de kans op verspreiding naar Nederland en adviezen voor reizigers staan vermeld op de site van de Rijksoverheid. Er is ook een publieksinformatienummer geopend: 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

Heb je een specifieke vraag over Zeeland dan kan je ook contact opnemen met het team infectieziekten van GGD Zeeland via: 0113 – 249400. Heb je zelf luchtwegklachten en ben je onlangs in een gebied geweest waar het virus heerst, neem dan telefonisch contact op met je huisarts.