ROVZ: GRIP dagtraining jonge automobilisten met ZLM

Tijdens de trainingsdag werken we aan zelfinzicht en het inschatten van risico’s. We leggen de nadruk op het anticiperen op andere weggebruikers en besteden aandacht aan voertuigbeheersing. Deze training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Je gaat de weg op in een auto én vrachtwagen en we gaan noodstops uitvoeren. 

Een belangrijk onderdeel van deze training is de groepsdiscussie. Hierbij bespreken we gezamenlijk het rijgedrag en rijervaringen. Ook in relatie tot afleiding, mobiel telefoongebruik, alcohol, drugs en lachgas. Het grote voordeel van deze training is dat de groepen klein zijn. 

Voorwaarden deelname
Deze training is geschikt voor jonge automobilisten van 18 t/m 27 jaar. Zij moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Ook is enige rijervaring een must. 2-to-Drive rijbewijzen worden niet toegelaten omdat het programma niet geschikt is voor deelnemers met rijbegeleiders. In Zeeland wordt GRIP gesubsidieerd door de Provincie Zeeland en toegankelijk voor alle automobilisten van 18 t/m 27 jaar. In Brabant is deelname aan GRIP alleen mogelijk voor ZLM klanten.

Lees meer op www.zlm.nl/grip

Auto Slippen