Richard van All Safety in Terneuzen: ‘Zorg altijd dat je goed zichtbaar bent’

Bij toeval rolde Richard Reyniers in de veiligheidswereld en hij zou nu niet anders meer willen. ‘’Dat alle medewerkers van onze klanten ‘s avonds veilig en wel naar huis terugkeren, dát is onze missie’’.

Wat voor werk doe je?

Ik ben commercieel eindverantwoordelijk voor de All Safety-locatie in Terneuzen. Ik heb de contacten en adviseer allerlei soorten organisaties over uiteenlopende safety oplossingen. Denk hierbij vooral aan de inzet van het juiste PBM (persoonlijke beschermingsmiddel, waaronder ook veiligheidskleding). Ook bieden we een stukje service en verhuur aan van bijvoorbeeld ademluchtwagens, nooddouches en gasdetectie.

Waarom ben je dit werk gaan doen?

Mijn Zeeuwse roots (vooral de Zeeuws-Vlaamse) maakten dat ik na bijna 10 jaar Breda toch terug naar Zeeland wilde. Viavia ben ik in de wereld van safety gerold. Nu eenmaal in deze wereld merk ik pas echt hoe belangrijk veilig werken is. Ik hou zelf van orde en netheid. En met veiligheid is dat eigenlijk hetzelfde verhaal. De verschillende soorten organisaties en veiligheidsvraagstukken maken dit werk afwisselend, en daar hou ik van! Alles valt samen als mensen aan het einde van de werkdag veilig en gezond thuiskomen.

Waar kan iemand op letten als het om veiligheid gaat bij het aanschaffen of dragen van kleding?

Ga pas aan het werk als het volledig veilig is. Denk hierbij eerst aan de bronaanpak. Daarmee bedoel ik dat als het donker is je zorgt voor verlichting zodat je goed zichtbaar bent. Is dit niet (of voldoende) mogelijk, draag dan het liefst goed zichtbare kleding. Bijvoorbeeld met reflecterende striping en fluorescerende gele of oranje kleuren.

Wat is jouw gouden veiligheidstip?

Gebruik altijd eerst je gezonde verstand. Je kunt niet alles voorkomen, maar zorg in ieder geval dat je je bewust bent van alle risico’s die er zijn.

 

Lees hier meer verhalen over specialisten die Zeeland veilig maken.

Richard Reyniers