NL-Alert controlebericht op maandag 2 december

Maandag 2 december rond 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ook in Zeeland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel. In NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

Bij een ramp bij jou in de buurt, kan de overheid je via NL-Alert alarmeren en informeren. Naast NL-Alert op je mobiele telefoon zie je de berichten van NL-Alert op steeds meer digitale reclamezuilen, vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je het beste kunt doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden. Zie je een NL-Alert? Volg de instructies op, informeer anderen en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat ze moeten doen.

Dit moet je doen bij een NL-Alert

  1. Lees direct het bericht.
  2. Volg de instructies op.
  3. Informeer en help de mensen om je heen.

Hoe stel ik mijn telefoon in voor NL-Alert?
Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Zodra je een NL-Alert ontvangt, laat je telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl. Daar lees je per toestel hoe je je mobiel moet instellen voor NL-Alert. Handig met telefoons? Help ook anderen met instellen!

Goed ingesteld?
Als je het controlebericht op 2 december ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat. Voor meer informatie of vragen over de werking van NL-Alert kan je terecht op www.nl-alert.nl

NL Alert