Maandag 3 december landelijk controlebericht NL-Alert

Maandag 3 december zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid. Met NL-Alert kan de overheid mensen via hun mobiel heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

NL-Alert op OV-vertrekborden

Nieuw is dat NL-Alert uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving. Helaas is zojuist bekend bekend geworden dat het Nl-Alert niet te zien zal zijn op digitale borden bij Zeeuwse bushaltes. Het aantal beschikbare tekens is te weinig om het volledige bericht te tonen. Er wordt naar een oplossing gezocht.

Hoe stel ik mijn telefoon in voor NL-Alert?

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl. Daar lees je per toestel hoe je je mobiel moet instellen voor NL-Alert. Handig met telefoons? Help ook anderen met instellen!

Goed ingesteld?

Als je het controlebericht op 3 december ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat. Het vorige controlebericht uit juni 2018 werd door ruim 10 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. De bereidheid om NL-Alert door te geven is groot. Hierdoor zijn met het vorige controlebericht circa 11,3 miljoen mensen van 12 jaar en ouder bereikt.