Feestelijke afsluiting Zeeland Veilig pop-up store

Op zaterdag 23 december sluit de Zeeland Veilig pop-up store over (brand)veiligheid in Vlissingen na twee maanden haar deuren. Als feestelijke afsluiting worden die dag voor jong en oud verschillende activiteiten georganiseerd in en om de pop-up store aan de Lange Zelke 54. De entrée is gratis.

In de Zeeland Veilig pop-up store, een rondreizende expositie, kunnen bezoekers alles te weten komen over gevaren in huis en hoe je je daartegen kunt beschermen. Beleven staat daarbij centraal: met een virtual reality bril ervaren bezoekers hoe het is om in een brandend huis te staan, er wordt een vlam in de pan gesimuleerd en er zijn allerlei voorwerpen en foto’s te zien uit brandonderzoeken. De afgelopen twee maanden brachten honderden geïnteresseerden op woensdag, vrijdag en zaterdag een bezoekje aan de expositie. Ook veel groepen, waaronder scholen, bezochten de pop-up store. Het is de bedoeling dat de Zeeland Veilig pop-up store volgend jaar doorreist naar een aantal andere Zeeuwse gemeenten.

Activiteiten afsluiting

Zaterdag 23 december staan er tussen 10:00 en 17:00 uur verschillende activiteiten op het programma. De hele dag door wordt er vuurwerkvoorlichting gegeven. Om 13:00 komt er zelfs een vuurwerkslachtoffer langs om zijn indrukwekkende verhaal te vertellen. Voor kinderen is er tussen 14:00 en 16:00 uur iets leuks te doen. Wat verder op het programma staat, blijft nog een verrassing! Natuurlijk is het tijdens deze feestelijke afsluiting ook gewoon mogelijk om de reguliere activiteiten in de pop-up store te ervaren.