Dode vogels op de stranden

Dode vogels op de stranden

De laatste tijd spoelen er veel dode vogels aan op de Walcherse stranden en stranden van de gemeente Borsele. Dagelijks worden tientallen kadavers opgeruimd. De doodsoorzaak is soms vogelgriep, zoals ook elders in het land, soms botulisme.

Gezondheid
Voor de gezondheid is het belangrijk dat mensen contact met dode of zieke vogels vermijden. Zonder contact met vogels is het veilig om in zee te zwemmen. Zwem dus liever niet daar waar dode vogels drijven, ga dan een stukje verderop zwemmen. Hondenbezitters wordt geadviseerd hun hond aan de lijn te houden en erop te letten dat de hond geen dode of zieke vogels aanraakt. Strandbezoekers zullen zo goed mogelijk worden geïnformeerd, onder meer via sociale media en met posters op de stranden. Mensen die dode of zieke vogels zien kunnen dit melden bij de strandwachten of bellen met de Stichting Strandexploitatie Veere: 0118 58 62 75 of mailen naar info@strandexploitatieveere.com. Voor de stranden van de gemeente Borsele bellen naar Stichting Dierenwelzijn Walcheren: 06-48421717 of stuur een bericht via de website www.dierenwelzijnwalcheren.nl 

Schone stranden
Omdat het hoogseizoen is en het mooie weer vele recreanten naar de stranden trekt, is het belangrijk dat de stranden schoon zijn en er veilig kan worden gezwommen. Door de Stichting Strandexploitatie Veere en de gemeenten Veere, Vlissingen en Borsele wordt dan ook alles op alles gezet om de stranden aan het begin van de dag schoon te krijgen. 

Vogels op strand