Cybercriminaliteit ligt altijd op de loer

Het aantal aangiftes en meldingen van digitale oplichting blijft toenemen. Dat blijkt uit cijfers van de politie in Zeeland-West-Brabant. Daarom staat er nu informatie over cybercriminaliteit en tips hoe je dit kunt voorkomen op de website ZeelandVeilig.nl.

Ons leven speelt zich meer en meer online af, waardoor de kans op cybercriminaliteit toeneemt. Het kan gaan om een vervelend computervirus, diefstal van geld via Whatsapp of diefstal van persoonsgegevens, bijvoorbeeld via phishingmails. Maar er kan ook een grote cyberaanval plaatsvinden: een digitale aanval op het financiële systeem (de banken), op de energievoorzieningen of op andere belangrijke systemen in ons land. Met mogelijk grote gevolgen voor het openbare leven in Nederland. 

Overheid en inwoners kunnen bijdragen aan het voorkomen van digitale criminaliteit of aan het verkleinen van de gevolgen. Het is erg belangrijk dat we ons hier van bewust zijn en zo goed mogelijk opletten bij wat we online doen of juist niet doen. 

Daarom staat er nu informatie over cybercriminaliteit op ZeelandVeilig.nl. Zo willen we je helpen bij je digitale veiligheid. In de eerste plaats voor jezelf, maar ook voor de samenleving. Met z’n allen kunnen we namelijk ook bijdragen aan het voorkomen van een grootschalige aanval op een van de vitale systemen, zoals bijvoorbeeld de banken, cruciale bedrijven of energievoorzieningen in Nederland.

Meer informatie: Cybercriminaliteit | Zeelandveilig
 

Zeeland veilig Cybercriminaliteit