Crisiscommunicatie in Zeeland...the movie!

Altijd op de hoogte van incidenten

Hoe weet je wanneer er een flinke brand met veel rook is in jouw omgeving? Of wanneer een gifwolk is ontsnapt en op je afkomt? Of een grote overstroming dreigt? Een filmpje van anderhalve minuut laat je zien hoe makkelijk het is om hierachter te komen.

De website www.zeelandveilig.nl staat centraal bij alle berichtgeving over grotere incidenten in Zeeland. Daarnaast is er de Zeeland Veilig app voor op je telefoon, zodat je een pushbericht kan ontvangen bij een groot incident. Ook kun je informatie lezen op Twitter @VRZ of Facebook ZldVeilig.

Zo zie je op tijd wat je kan doen om veilig te blijven. Zoals naar binnen gaan, ramen en deuren sluiten en ventilatie uitzetten. Of geen water meer uit de kraan drinken bijvoorbeeld. Zo weet je zelf wat je moet doen en kan je ook je buren informeren als dat nodig is.

Veiligheidsregio Zeeland heeft het filmpje gemaakt om inwoners op een toegankelijke manier te wijzen op de verschillende manieren waarop je informatie kan ontvangen over grotere incidenten. Bekijk de film via: https://www.youtube.com/watch?v=eatIjwTjVIY&t=1s