Bijna op vakantie? Ga goed voorbereid op pad!

Het is zomervakantie! We trekken er dus weer op uit. Of je nu met de tent, met de caravan of met de boot op pad gaat: (brand)veiligheid is overal van belang. Onderstaande tips zorgen ervoor dat je weer heelhuids terugkomt!

 1. Met de auto of caravan
  Ga je met de auto of caravan op vakantie? Zorg dat deze in goede staat verkeren. Laat nog een zomercheck doen bij een erkende garage. Let op een goede bandenspanning en check zelf of alle vloeistoffen zijn bijgevuld.
   
 2. Veilig gebruik van gasflessen
  Bewaar, vervoer en gebruik gasflessen altijd rechtop!
   
 3. Elektriciteit op de camping
  Let op met het doorlussen van verlengsnoeren. Controleer het vermogen dat de stekkerdozen aankunnen. Zorg ook dat de stopcontacten niet blootstaan aan (regen)water.
   
 4. Gebruik van de BBQ of vuurkorf
  Wees voorzichtig met barbecues, kaarsjes of een vuurkorf. Let goed op de omgeving als je aan de slag gaat met open vuur, en zet een emmer water in de buurt.
   
 5. Koolmonoxidevergiftiging
  Let op de camping ook op het gevaar van koolmonoxidevergiftiging. Koolmonoxide kan bijvoorbeeld vrijkomen uit de motor van de boot, maar ook als je deze zomer toch onverhoopt moet stoken ’s avonds. Denk aan de ventilatie of neem een CO-melder mee.

Laatste tip: vergeet vooral niet te genieten. Fijne vakantie!