Zeer grote brand Yerseke

Laatst bijgewerkt 24-04-2019
dinsdag, 14 oktober 2014 om 21:57:00
Gesloten

In een landbouwschuur aan de Akkerseweg in Yerseke woedt een zeer grote brand. In de schuur van 40 x 15 meter bevindt zich in het ene gedeelte hooi/ stro en opslag van materiaal. In het andere gedeelte staan 100 stieren. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. De inzet richt zich op het behoud van het gedeelte waar het vee staat en er voor zorgen dat de brand niet overslaat naar dat gedeelte. Er zijn geen gewonden maar er staat een ambulance uit voorzorg ter plaatse. Er is veel publiek dat komt kijken. We raden hen aan om uit de rook te blijven. Inademen van rook is niet goed voor de gezondheid. Ook wordt het publiek gevraagd om de weg vrij te houden voor de hulpverlening.

donderdag, 16 oktober 2014 om 16:45:00

De brandweer is klaar met blussen. Einde berichtgeving.

donderdag, 16 oktober 2014 om 8:24:00

De brand in de landbouwschuur in Yerseke is nog niet afgerond. Sinds afgelopen dinsdagavond is de brandweer bezig om de brand in het gedeelte waar hooi en stro ligt opgeslagen te blussen. Het sein brand meester is gegeven maar het nablussen van het hooi en stro vraagt tijd. Op dit moment is de brandweer bezig met het verplaatsen en uitschudden van het hooi en stro en het natblussen daarvan. In totaal gaat het om 1700 ton samengeperst hooi en stro. Zoals het er nu naar uit ziet kan de brand aan het einde van de ochtend afgerond worden. Het zal de rest van de dag in beslag nemen om het materiaal wat gebruikt is voor het bestrijden van de brand op te ruimen. Wellicht dat de brandweer nog terug moet komen om na te blussen wat bij dergelijke brand niet ongewoon is. Op dit moment zijn er nog drie tankautospuiten aanwezig. In de landbouwschuur staan nog steeds stieren. Ze hebben geen last van het blussen. Een aantal hebben brandwonden opgelopen maar die zijn verplaatst. Een dierenarts heeft ze onderzocht en ze maken het goed. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
 

woensdag, 15 oktober 2014 om 17:01:00

Inmiddels is de brand meester. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.

woensdag, 15 oktober 2014 om 13:28:00

De brand in de landbouwschuur is nog niet meester. De reden is dat er ongeveer 700 ton hooi/ stro in brand staat. De brandweer verwacht dat ze nog tot vanavond of wellicht zelfs morgenochtend bezig is met blussen. Op dit moment zijn er nog drie blusploegen bezig. Het verkeer op de Postweg wordt sinds de brand omgeleid. De brandweer is nu druk bezig om de waterwinning om te leggen waardoor het verkeer er weer langs kan. De verwachting is dat dit zo rond 14.00 uur afgerond is. Er is nog steeds veel rook te zien die als hinderlijk kan worden ervaren. De rook gaat richting de Oosterschelde, van de bebouwde kom af. De verwachting is dat dit de komende 24 uur zo blijft.
De afgelopen nacht is er vooral aandacht geweest voor het vee dat in de landbouwschuur zat. 100 stieren zaten in de schuur naast het deel waar de brand was. De inzet was er steeds op gericht om de dieren veilig te houden. In de loop van de nacht zijn zo'n 20-25 stieren die direct gevaar liepen uit de schuur gehaald en in een naast gelegen loods neergezet. De overige dieren zitten nog steeds in de landbouwschuur maar lopen geen gevaar. Hun gezondheid wordt steeds gecontroleerd.

woensdag, 15 oktober 2014 om 6:16:00

De brand in de landbouwschuur is nog niet meester. De reden is dat er ongeveer 700 ton hooi/ stro in brand staat. De brandweer verwacht dat ze nog tot vanavond of wellicht zelfs morgenochtend bezig is met blussen..

dinsdag, 14 oktober 2014 om 23:49:00

De intensiteit van de brand in de landbouwschuur neemt nog niet af. Het blussen zal nog de hele nacht duren. De brandweer zal daarom, naar verwachting, pas in de loop van de nacht of de vroege ochtend het sein brand meester kunnen geven. De inzet richt zich nu op het voorkomen dat de brand zich uitbreidt naar de omgeving. Het gedeelte waar het vee staat wordt nu ontruimd. Omdat de brand niet afneemt geeft het teveel gezondheidsrisico's voor de dieren. De dieren worden overgebracht naar een naastgelegen loods. Dit was eerder niet mogelijk omdat deze loods niet was ingericht voor de dieren. Er zijn inmiddels maatregelen genomen dat ze daar de nacht kunnen doorbrengen. De brandweer zet nog steeds in met groot materiaal waaronder twee dompelpompen. Er wordt oa water gehaald uit het Kanaal door Zuid-Beveland. Hiermee eindigt voor nu de berichtgeving over deze brand. Morgenochtend zal er een update worden gemaakt.

dinsdag, 14 oktober 2014 om 22:20:00

De brandweer gaat nu door middel van de inzet van schuim proberen om de brand te bestrijden. De inzet is er nog steeds op gericht om het gedeelte waar het vee staat te behouden. Tot op heden lukt dit. Met een hijskraan zijn delen van de schuur uit elkaar gehaald daar waar de brand zich bevindt om zo rook en hitte naar buiten te laten.

Terug naar meldingen