Woningbrand Voorstraat Colijnsplaat

Laatst bijgewerkt 10-05-2020
zondag, 10 mei 2020 om 19:48:13
Gesloten

Omstreeks 19:35uur is er brand gemeld in de Voorstraat in Colijnsplaat. Er zijn twee blusvoertuigen en een autoladder gealarmeerd.

Het is eerste voertuig is ter plaatse en bevestigt brand in een hoekwoning Kruisstraat-Voorstraat in Colijnsplaat.

Brandweer voert verkenning en zoekt toegang tot het pand.

zondag, 10 mei 2020 om 23:21:25 - Nablussen en sloopwerkzaamheden

De brandweereenheden zijn nog aan het nablussen. Er is echter gevaar voor instorting van de woning wat de werkzaamheden bemoeilijkt. De gemeente heeft de omgeving én valschaduw rond het pand afgezet met dranghekken.De brand is uit en er is nog beperkt rook.

Er is een kraan besteld om de gevel te kunnen slopen zodat veilig kan worden gewerkt en de laatste brandresten kunnen worden afgeblust. Tevens moeten graafwerkzaamheden plaatsvinden om het gas af te kunnen sluiten.

De officier van dienst schaalt geleidelijk af. Adviseur Gevaarlijke Stoffen en de meetploeg zijn inmiddels al teruggekeerd, zodadelijk keren ook de eerste blusvoertuigen terug. Uiteindelijk blijft er voorlopig één blusvoertuig ter plaatse om af te blussen.

Op dit moment is de brandweerzorg op Noord-Beveland gegarandeerd doordat een blusvoertuig uit Serooskerke tijdelijk paraat is gesteld in Kamperland. Ook deze brandweerheid keert terug naar huis zodat de situatie dat toelaat.

Einde berichtgeving.

zondag, 10 mei 2020 om 22:01:22 - Brand is meester, NL-Alert ingetrokken

De Officier van Dienst meldt dat de brand meester is. Het NL-Alert wordt ingetrokken, alle waarschuwingen worden ingetrokken. 

Brandweer is echter nog druk bezig met bluswerkzaamheden dit zal nog geruime tijd duren. Om die reden is brandweerpost Serooskerke paraatgesteld op de kazerne in Kamperland zodat de brandweerzorg in het gebied gegarandeerd blijft.

zondag, 10 mei 2020 om 21:20:10 - Brand lijkt onder controle

De brand in de kap van de woning lijkt onder controle, maar de brandweer is brand nog niet meester.

Het pand is instabiel en kan dus niet worden betreden vanwege het instortingsgevaar. Enduris komt ter plaatse voor het afsluiten van gas en elektriciteit.

In de omgeving van de brand, in het dorp Colijnsplaat zijn door de aanwezige meetploeg metingen verricht. De resultaten van de meting tonen aan dat er geen gevaar is voor de omgeving. Op leefniveau (daar waar mensen en dieren leven) zijn geen te hoge concentraties CO gementen. De woning benedenwinds van de brand wordt door de meetploeg eveneens gecontroleerd op de aanwezigheid van CO.

Er zijn geen gewonden.

Door de inzet van de brandweer is uitbreiding naar de aangrenzende woning weten te voorkomen.

zondag, 10 mei 2020 om 20:54:12

Brand bevindt zich in de hele kap van de woning. Brandweer probeert met drie blusvoertuigen de brand onder controle te krijgen.

zondag, 10 mei 2020 om 20:42:07 - Omgeving wordt gecontroleerd door meetploeg

De brand gaat gepaard met flinke rookontwikkeling. Er is daarom een NL-Alert uitgezonden met het advies binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. De adviseur gevaarlijke stoffen controleert samen met een meetploeg de omgeving. Er worden uit voorzorg metingen in de omgeving.

zondag, 10 mei 2020 om 20:30:42 - NL-Alert

Er is zojuist een NL-Alert verzonden voor de omgeving Colijnsplaat. De brand gaat gepaard met forse rookontwikkeling die in het dorp waarneembaar is.

Rook is altijd ongezond! Blijf uit de rook! Heeft overlast van de rook, sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatie uit.

 

zondag, 10 mei 2020 om 20:21:58

Om te ondersteunen bij het voorzien in voldoende waterwinning en het voorkomen van uitbreiding van de brand, heeft de Officier van Dienst opgeschaald. Een extra blusvoertuig is gealarmeerd en onderweg naar het brandadres.

De brand gaat vanzelfsprekend gepaard met rookontwikkeling, door de harde wind verwaaid deze snel. Rook is echter altijd ongezond, dus blijf uit de rook!

zondag, 10 mei 2020 om 20:02:54 - woningbrand is uitslaand

Brand in de woning aan de Kruisstraat is volledig uitslaand. Het betreft een leegstaande woning, de brandweer gaat er daarom vanuit dat er niemand in het pand aanwezig is. Op dit moment wordt de brand vanaf buiten geblust door de aanwezig blusvoertuigen. De woning is aan één zijde geschakeld. De brandweer voert een verkenning uit in deze aangrenzende woning.

Terug naar meldingen