woningbrand Klinkerstraat in Clinge

Laatst bijgewerkt 23-05-2020
zaterdag, 23 mei 2020 om 2:11:01
Gesloten

Omstreeks 1:35uur werd brand gemeld in een duivenhok nabij een woning in de Klinkerstraat in Clinge. Toen de brandweer ter plaatse was bleek een uitslaande brand in het duivenhok. Door de sterke wind dreigde de brand over te slaan naar het dak van de woning. Er is daarom een extra blusvoertuig en een hoogwerker ter plaatse gevraagd.

De brand is inmiddels uitgebreid naar andere bergingen/schuurtjes. De brandweer zet in op uitbreiding van de brand in het dak van de woning te voorkomen. De bluswerkzaamheden worden bemoeilijkt omdat de brandkranen moeilijk bereikbaar zijn door geparkeerde auto's. Het tweede blusvoertuig verzorgt daarom eerste de bluswatervoorziening.

zaterdag, 23 mei 2020 om 2:28:31 - Brand is meester

De officier van dienst meldt dat de brand meester is.

De brand in het duivenhok dreigde door de harde wind over te slaan naar de woning. Door de inzet van de brandweer is uitbreiding naar de woning voorkomen. Wel is er rook- en roetschade. Stichting Salvage wordt ter plaatse gevraagd ter ondersteuning bij de afhandeling van de schade.

De brand heeft zich wél uitgebreid naar een berging en ook is er schade aan de schuur op het aangrenzende perceel. Bij brand zijn meerdere duiven omgekomen. Er zijn geen personen gewond geraakt.

Einde berichtgeving.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.