Woningbrand Karnemelkstraat IJzendijke

Laatst bijgewerkt 30-09-2022
vrijdag, 30 september 2022 om 2:43:39
Gesloten

Omstreeks 2:25u is brand gemeld in een woning aan de Karnemelkstraat in IJzendijke. Omdat de brand uitslaand zou zijn heeft de meldkamer twee blusvoertuigen en een hoogwerker gealarmeerd.

Het eerste blusvoertuig ter plaatse heeft de uitslaande brand bevestigd en geeft aan dat er niemand meer in het pand aanwezig is.

vrijdag, 30 september 2022 om 3:57:50 - Brand is meester

De Officier van Dienst meldt dat de brand meester is.

Er zijn geen gewonden, de woning heeft forse brand- en waterschade opgelopen. Er is een gat in het dak gebrand, desondanks is door de inzet van de brandweer de brand beperkt gebleven tot een deel van de verdieping. De woning is niet bewoonbaar, de bewoners worden opgevangen door familie om de nacht elders door te brengen. 

De brandweereenheden voeren nog enkele controles en zorgen ervoor dat de laatste resten zijn afgeblust. De werkzaamheden worden daarna afgerond.

Einde berichtgeving.

vrijdag, 30 september 2022 om 3:06:42

Beide blusvoertuigen en een redvoertuig blussen deze woningbrand. Hoewel de brand nog niet is geblust, zijn er inmiddels geen vlammen meer zichtbaar.

Stichting Salvage wordt ter plaatse gevraagd om de bewoners te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.