Woningbrand Damstraat Schoondijke

Laatst bijgewerkt 20-07-2022
woensdag, 20 juli 2022 om 14:36:30
Gesloten

Er is brand uitgebroken in een woning aan de Damstraat in Schoondijke. Er is niemand meer in de woning aanwezig. Brandweer is onderweg naar het brandadres.

woensdag, 20 juli 2022 om 15:47:33

Dankzij de aanwezige rookmelders zijn de bewoners en hun buren tijdig gealarmeerd. Hierdoor kon de brandweer snel worden gewaarschuwd en konden de bewoners ongedeerd buiten gekomen. De bewoners kunnen niet in hun woning overnachten, in overleg met de gemeente en Salvage wordt voor de bewoners opvang gezocht.

 

Einde berichtgeving.

woensdag, 20 juli 2022 om 15:25:48 - sein brand meester

Het sein brand meester is zojuist gegeven.

woensdag, 20 juli 2022 om 15:03:28

Er staat veel rook op de bovenverdieping, er is geen doorslag naar de naastgelegen woningen, de hulp van Stichting Salvage is ingeroepen om de bewoners te helpen bij het afhandelen van de schade. De twee bewoners zijn veilig en ongedeerd buiten en zijn opgevangen door de buren. Er zijn geen huisdieren betrokken.

woensdag, 20 juli 2022 om 14:49:02

Brandweer is ter plaatse gestart met het bestrijden van de brand. In tegenstelling tot eerder bericht is de brand nog niet uitslaand. De brand woedt op de verdieping van de woning.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.