Weeralarm: gladheid door sneeuwval en lage temperaturen

Laatst bijgewerkt 8-02-2021
zaterdag, 6 februari 2021 om 14:04:00

 

 

maandag, 8 februari 2021 om 15:10:15

Na 12.00 uur vandaag geldt code geel voor lokale gladheid. Er is het snijdend koud en ligt de gevoelstemperatuur tussen -10 en -15 graden, vanavond, komende nacht en morgenochtend in het (zuid)oosten tussen -15 en -20 graden.

Code geel is een waarschuwing voor gevaarlijke weersomstandigheden. De impact is waarschijnlijk beperkt, maar het is verstandig om na te gaan of de waarschuwing gevolgen heeft voor je persoonlijke planning en omstandigheden. (wees alert)

Einde berichtgeving.

zondag, 7 februari 2021 om 17:30:16 - KNMI: Sneeuw en gladheid, zeker tot middernacht code rood

sneeuw, wind en lage temperatuur

Sinds zondag is er voor het hele land code rood (weeralarm) van kracht voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst. 

Tot middernacht geldt voor het hele land nog code rood (weeralarm). In de zuidelijke helft van het land vanwege grootschalige gladheid. In de
noordelijke helft van het land ook nog vanwege sneeuwjacht, hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke
situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de sneeuw slecht, soms minder dan 500 meter. Bovendien is het voor het gevoel snijdend koud.

Code oranje vanaf middernacht tot maandag 12:00uur
Komende nacht en maandagochtend is er nog wel steeds op uitgebreide schaal sprake van gladheid a.g.v. sneeuwduinen, ijsplaten en reeds
eerder gevallen sneeuw. Hiervoor geldt vanaf middernacht code oranje, deze zal gelden tot 12:00 maandagmiddag.

Vanaf maandagmiddag 12:00 zal nog wel een code geel gelden voor reguliere gladheid door sneeuwresten.
 

 

Wat kunt u zelf doen?

Kijk op de website van ZeelandVeilig om uw eigen maatregelen alvast te treffen.

Hulpdiensten

De hulpdiensten houden de situatie nauwlettend in de gaten, mocht de situatie er om vragen dan kunt u op deze pagina (ZeelandVeilig) de actuele ontwikkeling in Zeeland volgen.

Weervoorspelling

Houd de voorspelling van het KNMI goed in de gaten en volg de adviezen. 

Verkeerssituatie

Weggebruikers in het hele land moeten vanaf zaterdagavond rekening houden met gladheid door winterse omstandigheden. Volg de actuele situatie op de website van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat adviseert om niet de weg op te gaan!

 

 

Vandaag is er voor het hele land code rood (weeralarm) van kracht voor sneeuw in combinatie met veel wind en grootschalige gladheid. Bovendien is het voor het gevoel snijdend koud.

Het KNMI waarschuwt :Op algemene schaal gladheid door sneeuwval

Groot gevaar op overlast en letsel door gladheid. Grote risico's voor weggebruikers. Kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Het weeralarm blijft in alle provincies tot zeker middernacht van kracht.

Rustig in Zeeland

Ondanks de sneeuwval en gladheid is het rustig in Zeeland en is er tot op heden geen extra inzet van de hulpdiensten nodig. 

 

Terug naar meldingen