Wateroverlast door zware regenval in Walcheren

Laatst bijgewerkt 17-06-2020
woensdag, 17 juni 2020 om 19:08:31
Gesloten

In heel Zeeland trekken zware regenbuien over. Dit leidde aan het einde van de middag tot forse wateroverlast. De meldkamer ontving in korte tijd ruim 50-tal meldingen van wateroverlast. De meest zware buien vielen in Walcheren in de omgeving Vlissingen-Souburg-Middelburg. Zowel medewerkers van de gemeente Vlissingen, als de brandweer zijn druk bezig om te assisteren bij het leegpompen van o.a. kruipruimten en kelders.

In de binnenstad van Vlissingen liep water een woongebouw aan de Nieuwstraat in waardoor 16 woningen ontruimd werden. De stroom in de omgeving is tijdelijk afgesloten. De netbeheerder, DNWG is ter plaatse om de situatie veilig te stellen en de woningen daarna opnieuw van stroom te voorzien. Een deel van de woningen is daardoor tijdelijk onbewoonbaar. Stichting Salvage is ter plaatse om te ondersteunen bij de afhandeling van schade en indien nodig te voorzien in alternatieve woonruimte.

Inmiddels zijn de buien in intensiteit afgenomen en neemt ook het aantal meldingen af.

 

Terug naar meldingen
Extreme regenval

Ga geen ondergelopen straten op tenzij dat noodzakelijk is, bijvoorbeeld wanneer je anderen wilt helpen. Houd kinderen en huisdieren binnen. Als het riool dreigt over te lopen, vul dan een zak met zand (of tuinaarde) en zet die in de wc-pot. Zo komt het rioolwater niet via de wc het huis in. Rijd niet met je auto door straten of buurten die zijn getroffen door wateroverlast. Dat veroorzaakt hinderlijke golven en hindert de hulpdiensten. Volg aanwijzingen van gemeente en/of hulpdiensten op. Bel de brandweer via 112 alleen als er gevaar is voor mens of dier. Twijfel je of er acuut gevaar is? Bel dan ook 112. Acuut gevaar is bijv. risico op kortsluiting of brand.