Vlissingen Weteringstraat brand in woning

Laatst bijgewerkt 9-03-2023
donderdag, 9 maart 2023 om 20:31:54
Gesloten

In de Weteringstraat in Vlissingen is brand uitgebroken in een woning. De brandweer is uitgerukt met twee blusvoertuigen en een waterwagen. Voor de zekerheid is ook een ambulance gealarmeerd. 

donderdag, 9 maart 2023 om 23:16:01

Stichting Salvage is aanwezig ter ondersteuning bij de afhandeling van de schade.

Wat betreft wegafsluitingen: Verkeer gaande over de Nieuwedijk kan tot aan de Lombardstraat, verder is het afgesloten. Nieuwstraat met kruising Walstraat en Groene Woud met kruising Walstraat is afgesloten.

Einde berichtgeving. 

donderdag, 9 maart 2023 om 23:12:15

De Offcier van dienst meldt brand meester te zijn. Wel zal de brandweer nog een tijd bezig zijn met afblussen tot het vuur helemaal uit is. Het pand is instabiel geworden en er wordt nu eerst bekeken of ze het al kunnen blussen. Mogelijk moet er eerst nog een deel worden gesloopt om er goed bij te kunnen. Dan zal een kraan worden besteld. 
Pas als de brand helemaal uit is kan de brandweer het pand van binnen controleren. De ambulance mag retour naar de post. 

donderdag, 9 maart 2023 om 22:40:24

Het watertransportsysteem is gereed. De slangen zorgen ervoor dat de straten geblokkeerd zijn voor verkeer. Zie ook afbeelding hieronder. 

donderdag, 9 maart 2023 om 22:04:09

De buurpanden worden nog steeds afgeschermd met water om overslag te voorkomen. 
De hoogwerker wordt nu ingezet om de brand van bovenaf te blussen. 

donderdag, 9 maart 2023 om 21:24:57

De brandweer bouwt momenteel een watertransportsysteem op bij de Koopmanshaven (Zeilmarkt). 

Via de Zeeland Veilig app is een extra rookwaarschuwing verstuurd. Last van de rook, sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit!

donderdag, 9 maart 2023 om 21:11:46

Blijf weg uit de omgeving van de brand, geef de hulpdiensten alle ruimte! De naaste omgeving is afgezet door de politie. 

donderdag, 9 maart 2023 om 21:05:24

Let op, er komt flink wat rook vrij bij de brand! Heeft u last van de rook sluit dan ramen en deuren en zet de ventilatie uit. 

donderdag, 9 maart 2023 om 20:58:40

Brand woedt op de 1e en 2e etage. De brandweer zet in op het voorkomen van overslag naar buurpanden. Er is ook een hoogwerker ter plaatse, een extra blusvoertuig is onderweg. 

donderdag, 9 maart 2023 om 20:35:25

De brandweer schaalt op naar grote brand, er wordt een extra blusvoertuig opgeroepen. 

De brand is uitslaand, er komt rook vrij. Blijf altijd uit de rook!

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.