Veel meldingen door storm

Laatst bijgewerkt 23-02-2020
zondag, 23 februari 2020 om 11:58:58
Gesloten

Momenteel zijn er voortdurend meldingen uit de hele regio die gerelateerd zijn aan de storm. De meeste meldingen komen op Walcheren vanuit Vlissingen en Middelburg.

In de meeste gevallen betreft het daken, dakranden, dakpannen, gevelbekleding en dergelijke die op de openbare weg zijn gevallen of dreigen te vallen. Ook zijn verschillende bomen omgewaaid, onder andere in Middelburg is een boom op een auto gevallen. In verband met de storm zijn er tot nu toe (11.30 uur) zo'n dertig meldingen binnen gekomen bij de Meldkamer, de brandweer is tot nu toe 22 ingezet. Dit blog over de storm wordt aangevuld op het moment dat er noemenswaardige incidenten zijn.

Voor nu geldt de waarschuwing code geel tot ca 16 uur via KNMI.nl Zware windstoten van 75-100 km/u, aan zee lokaal tot 115 km/u. Kans op windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen. Kijk of u losliggend materiaal in uw tuin of bij uw bedrijf kunt opruimen of vast zetten.

Als er gevaar is voor mens of dier dan kunt u 112 bellen. Als het niet spoedeisend is,  dan adviseren wij u om zelf maatregelen te nemen op het moment dat dat mogelijk is. Zie voor adviezen www.zeelandveilig.nl 

zondag 23 februari 16:28:11 - totaal 48 inzetten door brandweer voor stormschade van 9 - 16 uur

In totaal zijn in Zeeland 48 inzetten door de brandweer geweest voor stormschade tussen 9 - 16 uur.

Borsele                        1         

Goes                            4         

Kapelle                        1         

Middelburg                 8         

Noord-Beveland         2         

Reimerswaal              1         

Schouwen-Duiveland  3         

Sluis                             7         

Terneuzen                   4         

Tholen                         3         

Vlissingen                   14       

                       

Totaal inzetten 9-16 uur:       48         

zondag 23 februari 15:52:49

Het aantal meldingen over gevaarlijke situaties en schade door de storm op de meldkamer is fors afgenomen. Op dit moment (15.45 uur) vinden nog op vier plaatsen inzetten door de brandweer plaats.Daarmee staat het aantal brandweerinzetten voor schade en overlast door de storm vandaag op 48.

Als er gevaar is voor mens of dier dan kunt u 112 bellen. Als het niet spoedeisend is, dan adviseren wij u om zelf maatregelen te nemen op het moment dat dat mogelijk is. Zie voor adviezen www.zeelandveilig.nl 

 

Einde berichtgeving.

zondag 23 februari 13:51:16

Er komen nog steeds meldingen uit heel Zeeland binnen over gevaarlijke situaties en schade door de storm op de meldkamer. Op dit moment (tot 13.45 uur) is de brandweer 36 maal ingezet. 

Als er gevaar is voor mens of dier dan kunt u 112 bellen. Als het niet spoedeisend is,  dan adviseren wij u om zelf maatregelen te nemen op het moment dat dat mogelijk is. Zie voor adviezen www.zeelandveilig.nl 

zondag 23 februari 12:15:11 - Boulevard Bankert, Vlissingen afgesloten

Op dit moment is de Boulevard Bankert in Vlissingen afgesloten voor alle verkeer in verband losgewaaide materialen van daken, gevels en dergelijke. 

Terug naar meldingen