Uitslaande brand loods in Hulst

Laatst bijgewerkt 13-02-2020
woensdag, 12 februari 2020 om 9:29:49
Gesloten

Omstreeks 9:00uur is er brand uitgebroken in een loods aan de Meridiaan in Hulst. De brand is uitslaand, daarom zijn twee blusvoertuigen onderweg.

Eerste voertuig is ter plaatse en heeft de brand gelokaliseerd in het kantoordeel wat in het pand aanwezig is.

woensdag, 12 februari 2020 om 11:08:34 - Brand is meester

Officier van dienst meldt dat de brand meester is. 

De brandweer heeft de brand weten tegen te houden en heeft zich beperkt tot het kantoorgedeelte. De loods met daarin carnavalsattributen is niet rechtstreeks bij de brand betrokken, wel is er een aanzienlijke hoeveelheid rook in de loods. 

De rook is inmiddels grotendeels uit de loods. Een blusvoertuig en redvoertuig keren terug naar de kazerne. Er blijft een blusvoertuig ter plaatse om het gebouw verder te ventileren. Naar verwachting neemt dit nog geruime tijd in beslag, daarom is ook logistieke ondersteuning ter plaatse gevraagd.

Na afronding van de werkzaamheden keert brandweer terug naar de kazerne.

Einde berichtgeving.

woensdag, 12 februari 2020 om 10:08:47

Brandweer heeft binnen een verkenning uitgevoerd. In de loods is veel rook aanwezig. Na het blussen van het kantoorgedeelte, wordt de loods geopend om deze voorzichting te ventileren.

woensdag, 12 februari 2020 om 9:39:57

Brandweer is inmiddels ter plaatse met twee blusvoertuigen en een redvoertuige (hoogwerker) en gestart met het blussen van de brand.

De rookontwikkeling lijkt mee te vallen, waardoor overlast voor de omgeving wordt beperkt.

De brand bevindt zich in een inpandig kantoorgedeelte in het pand. Brandweer blust de brand zowel vanaf buiten als binnen. Binnen wordt gebouw verder onderzocht/verkend. De brand is nog niet onder controle.

Het andere deel van de loods wordt gebruikt door een caranavalsvereniging en is op dit moment niet betrokken bij de brand. Brandweer onderzoekt deze ruimte vanzelfsprekend wel.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.