Uitslaande brand landbouwschuur Nieuwerkerk

Laatst bijgewerkt 23-05-2020
zaterdag, 23 mei 2020 om 18:50:10
Gesloten

Omstreeks 18:38uur is er een uitslaande brand gemeld in een landbouwschuur aan de Stolpweg in Nieuwerkerk. In de schuur staan landbouwmachines.

Er zijn twee blusvoertuigen en een redvoertuig gealarmeerd. Het eerste blusvoertuig is ter plaatse en bevestigt een uitslaande brand aan de achterzijde van schuur. Er zijn geen personen in de schuur aanwezig.

Brandweer is gestart met het blussen van de brand.

zaterdag, 23 mei 2020 om 20:08:23 - Geen asbestverspreiding vastgesteld

Na onderzoek is er geen asbestverspreiding aangetroffen. Alle eenheden zijn teruggekeerd of keren terug naar huis.

Einde berichtgeving.

zaterdag, 23 mei 2020 om 19:33:51 - Brand is afgeblust

De brand is afgeblust. De brandweereenheden pakken in. De komst van de Adviseur Gevaarlijke Stoffen wordt afgewacht om eventuele asbestverspreiding te onderzoeken.

zaterdag, 23 mei 2020 om 19:21:06 - Bij de brand is beperkt asbest betrokken

De brand bevond zich aan de achterzijde van de schuur. Dankzij snel optreden en een gunstige windrichting is de brand snel ondercontrole. Een deel van de achterzijde van  de voormalige kippenschuur is uitgebrand. De schuur bevat een asbestdak, een klein deel hiervan is betrokken bij de brand. Er wordt onderzoek verricht naar de eventuele verspreiding van asbest, daarom is ook de adviseur gevaarlijke stoffen aanwezig. Door de windrichting is de eventuele verspreiding van asbest alleen op de nabijgelegen landerijen.

De eerste blusvoeruigen zijn inmiddels teruggekeerd naar de kazerne. Er blijven voorlopig twee blusvoertuigen aanwezig.

De Stolpweg is vanaf de kruising Paardeweg tot de kruising met de Nieuwe weg afgesloten voor het verkeer.

Er zijn geen gewonden.

 

zaterdag, 23 mei 2020 om 18:58:15 - Brand is meester

De brandweer meldt dat de brand meester is. Dankzij een snelle inzet van de brandweereenheden is de brand meester. Een blusvoertuig bestrijdt de brand van binnenuit en een blusvoertuig bestrijdt de brand vanaf de buitenkant.

Een derde blusvoertuig en waterwagen zijn onderweg voor de waterwinning.

zaterdag, 23 mei 2020 om 18:52:56 - Brandweer schaalt verder op

De aanwezige eenheden vragen extra ondersteuning i.v.m. de afstand die moet worden overbrugd voor de waterwinning. Een derde blusvoertuig is gealarmeerd om te voorzien in de waterwinning.

 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.

Vermoeden van asbest

Bij de brand komt mogelijk asbesthoudend materiaal vrij. Voorkom dat je hiermee in aanraking komt of dit met de rook mee inademt. Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven. Zie je materiaal liggen en denk je dat het asbest is? Laat het liggen en raak het materiaal niet aan. Hou nadere informatie over de brand in de gaten.