Uitslaande brand in woning Graafjansdijk B in Westdorpe

Laatst bijgewerkt 25-06-2021
vrijdag, 25 juni 2021 om 5:42:41
Gesloten

Omstreeks 5:10uur is brand gemeld in een woning aan de Graafjansdijk B in Westdorpe. Brandweer is met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. De brand is inmiddels uitslaand.

Alle bewoners zijn uit de woning er is niemand meer binnen.

Om te voorzien in voldoende bluswater komt er ook een waterwagen ter plaatse.

vrijdag, 25 juni 2021 om 6:41:17 - Brand is meester

De Officier van Dienst meldt dat de brand meester is.

Brandweer blust nog na, ventileert de woning en rondt dan haar werkzaamheden af.

Team brandonderzoek is ter plaatse om onderzoek te verrichten. Onderzoek levert veel informatie op over oorzaken van branden, brandverloop, de effectiviteit van preventieve voorzieningen en de effectiviteit van onze eigen inzet. Daarom verrichten we dit onderzoek altijd bij woningbranden.

Einde berichtgeving

vrijdag, 25 juni 2021 om 6:13:36

De brand is begonnen in een aanbouw van de woning en is uitslaand uit de aanbouw. De brand heeft zich uitgebeid naar de verdieping van de woning. Brandweerploegen bestrijden de brand binnen in de woning. Het vuur lijkt onder controle, brandweer verkent de woning verder op uitbreidingen van de brand.

Stichting Salvage wordt ter plaatse gevraagd voor ondersteuning van de bewoners bij de afhandeling van de schade.

Er zijn ongeveer 15 brandweercollega's hard aan het werk op dit vroege tijdstip, daarom wordt logistiek & verzorging voor het brandweerpersoneel geregeld.

 

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.