Uitslaande brand in landbouwschuur Kerkstraat in Stavenisse

Laatst bijgewerkt 12-03-2020
donderdag, 12 maart 2020 om 6:10:01
Gesloten

Omstreeks 6:00uur is er brand gemeld in een landbouwschuur aan de Kerkstraat in Stavenisse. Het eerste blusvoertuig is ter plaatse en meldt een uitslaande brand van de landbouwschuur. De schuur staat volledig in brand, daarom zijn 3 blusvoertuigen gealarmeerd. Tevens is ook een waterwagen ter plaatse gevraagd en een watertransportsysteem om te voorzien in voldoende bluswater.

 

 

donderdag, 12 maart 2020 om 9:20:00 - Nablussen en afronden

Brandweer is nog bezig met nablussen.

De schuur is grotendeels afgeblust. Om de brandende resten te kunnen bereiken, is gebruik gemaakt van een kraan. De brandweerinzet wordt geleidelijk afgebouwd, maar naar verwachting nemen de bluswerkzaamheden nog geruime tijd in beslag. De naastgelegen woningen die zich in de rook bevonden, worden door de brandweer gecontroleerd.

Stichting Salvage komt ter plaatse om te ondersteuning bij de afhandeling van de schade.

Einde berichtgeving.

donderdag, 12 maart 2020 om 7:29:28 - Officier van Dienst meldt dat de brand meester is

De officier van dienst meldt omstreeks 7:25uur dat de brand meester is. Dit betekent dat het risico op uitbreiding is geweken, de aanwezige brandweereenheden zijn nog geruime tijd bezig met de bluswerkzaamheden.

 

donderdag, 12 maart 2020 om 7:01:42 - Rookontwikkeling

De brand en brandbestrijding gaat gepaard met rookontwikkeling. Rook is altijd ongezond! Het advies is altijd uit de rook te blijven. Indien u hinder ondervindt van de rook, sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatie uit.

Uit voorzorg is door de brandweer een meetploeg ingezet. Deze meetploeg verkent het benedenwindsgebied en verricht metingen. Ook voor de naastgelegen woningen is aandacht. De eenheden ter plaatse verrichten daarom in de nabije omgeving van de brand metingen.

Omdat er op dit vroege tijdstip veel brandweercollega's ter plaatse aan het werk zijn, is zojuist op verzoek van de OVD logistieke ondersteuning opgestart.

donderdag, 12 maart 2020 om 6:37:11

Brandweer is met groot materieel ter plaatse en is gestart met de brandbestrijding. Er zijn 3 blusvoertuigen aanwezig, een hoogwerker, een waterwagen en een watertransportsysteem. 

Brand bevindt zich op een boerderij in een landbouwschuur met landbouwwerktuigen. De inzet van de brandweer richt zich op overslag van de brand naar de naastgelegen schuren.

Door de brandbestrijding neemt de rookontwikkeling toe. Rook is altijd ongezond, blijf daarom uit de rook! Als u last heeft van de rook sluit ramen en deuren en schakel ventilatie uit.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.