Stro in brand in Philippine aan de Kleine Stelledijk

Laatst bijgewerkt 15-09-2023
donderdag, 14 september 2023 om 15:36:28
Gesloten

Aan de Kleine Stelledijk in Philippine staat een perceel stro in brand. Ook branden enkele pakken stro in een loods. We zijn inmiddels met twee blusvoertuigen bij de brand en gestart met blussen van de pakken in de loods. Een waterwagen en een schuimblusvoertuig zijn onderweg. 

Bij iedere brand komt rook vrij, blijf altijd uit de rook!

donderdag, 14 september 2023 om 16:26:52

Er is nu geen gevaar meer voor uitbreiding van de brand. De officier van dienst meldde daarom dat hij brand meester is. We zijn nog wel een poosje bezig om het stro helemaal af te blussen zodat er niet opnieuw brand kan ontstaan. 

Einde berichtgeving.

Wil je snel op de hoogte gebracht worden van een incident in je omgeving? Download de Zeeland Veilig-app in de Appstore of de Google Playstore.

donderdag, 14 september 2023 om 15:55:36

Er zijn geen vlammen meer te zien en er is ook weinig rook meer. Het kan nog wel even duren voordat de pakken geperst stro helemaal geblust zijn. 

donderdag, 14 september 2023 om 15:45:01

We hebben de pakken stro die in de loods lagen naar buiten kunnen brengen. Daar houden we ze nat totdat duidelijk is dat de brand helemaal uit is. Het schuimblusvoertuig is er inmiddels ook en er is een extra waterwagen onderweg. 

donderdag, 14 september 2023 om 15:39:40

De brand in het stro buiten de loods is onder controle. In de loods proberen we verdere uitbreiding van de brand te voorkomen.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.