Storm Bella raast over Zeeland

Laatst bijgewerkt 27-12-2020
zondag, 27 december 2020 om 11:44:34
Gesloten

Storm Bella raast over Zeeland. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor extreem weer en waarschuwt voor zeer zware windstoten. In de loop van de middag neemt de wind van het westen uit vrij snel af en verdwijnen de zware windstoten.

Inmiddels ontvangt de meldkamer gedurende de ochtend diverse meldingen en zijn er verspreid over Zeeland diverse brandweereenheden bezig met het opruimen van omgewaaide bomen of afgewaaide dakpannen. Deze morgen is de brandweer ruim 20 keer ingezet als gevolg van stormschade.

Als er gevaar is voor mens of dier dan kunt u 112 bellen. Als het niet spoedeisend is, dan adviseren wij u om zelf maatregelen te nemen op het moment dat dat mogelijk is. Zie voor adviezen www.zeelandveilig.nl 

 

zondag, 27 december 2020 om 11:48:22 - Wie moet ik bellen bij stormschade?

 

 

Terug naar meldingen
Blijf binnen en controleer op losliggend materiaal

Blijf binnen als je niet per se naar buiten moet. Controleer of materiaal buiten in de tuin, op het terras en/of balkon goed vast staat of ligt. Wegwaaiend materiaal kan op je eigen terrein, bij buren of verderop in de straat schade en ongevallen veroorzaken. Bel bij weggewaaid materiaal of bijvoorbeeld omgewaaide bomen alleen 1-1-2 als er acuut gevaar is voor mens of dier. Bijvoorbeeld als een boom over de openbare weg ligt.