Schoorsteenbrand Lange Heerenstraat in Schoondijke

Laatst bijgewerkt 22-05-2020
vrijdag, 22 mei 2020 om 15:54:41
Gesloten

Omstreeks 15:30uur is er een schoorsteenbrand gemeld in een woning aan de Lange Heerenstraat in Schoondijke. Door de meldkamer is het blusvoertuig en hoogwerker uit Oostburg gealarmeerd. Ter plaatse aangekomen is een verkenning uitgevoerd en blijkt dat de brand inmiddels in het plafond is doorgeslagen, daarom is een extra blusvoertuig ter plaatse gevraagd.

Politie is ter plaatse gevraagd omdat het brandadres is gelegen aan een doorgaande gevaarlijke weg. Om ervoor te zorgen dat de brandweerlieden veilig kunnen werken is de politie gevraagd het verkeer te regelen.

vrijdag, 22 mei 2020 om 16:20:46 - Brand is meester

Officier van dienst meldt dat de brand meester is. De laatste vuurresten tussen het plafond worden afgeblust door de brandweer. Daarna worden de werkzaamheden afgerond en keren de eenheden terug naar de kazerne.

Einde berichtgeving.

vrijdag, 22 mei 2020 om 16:06:48

Brandweer is druk bezig met het blussen van de brand. De brand gaat gepaard met rookontwikkeling. Dit wordt vooral veroorzaakt omdat het isolatiemateriaal in het plafond brandt. Rook is altijd ongezond, blijf daarom uit de rook!

De brand is niet overgeslagen naar de naast gelegen woningen. Wel stank door lichte rookontwikkeling. Brandweer heeft uit voorzorg de woning gecontroleerd op CO, maar geen verhoogde concentraties aangetroffen. 

Er zijn geen gewonden.

Stichting Salvage wordt ter plaatse gevraagd ter ondersteuning bij de afhandeling van de schade.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.