Rookoverlast Koegorsstraat Terneuzen

Laatst bijgewerkt 16-10-2021
donderdag, 14 oktober 2021 om 8:51:43
Gesloten

Bij een bedrijf aan de Koegorsstraat in Terneuzen stonden afgelopen nacht hooibalen in brand. De brandweer is daar bijgeweest om te blussen. In de loop van de nacht heeft de brandweer het incident overgedragen aan het bedrijf zelf. Ze zijn nu de balen aan het opruimen en afblussen. De brandweer monitort de omgeving op rookontwikkeling en voert metingen uit gedurende het opruimen en afblussen.

Er is op dit moment een behoorlijke rookontwikkeling te zien en te ruiken. De Meldkamer heeft hiervan ongeveer 10 112-meldingen gekregen. Vandaar dit bericht. 

De rookoverlast ontstaat door het blussen van de balen en door de wind ter plaatse. Hierdoor hangt de rookontwikkeling vrij laag en is de rook in een gebied rondom de lokatie te zien en te ruiken. Het advies is, als er hinder wordt ondervonden van deze rook en geur, om ramen en deuren en ventilatie te sluiten. De brandweer heeft geen gevaarlijke concentraties in de rook gemeten.

De verwachting is dat het blussen de hele dag zal duren.

Enige tijd geleden was er op dezelfde locatie een vergelijkbare brand. Toen was de overlast van de rook anders door de weersomstandigheden omdat de rookpluim rechtop de lucht in ging en er weinig tot geen wind was en weinig tot geen overlast gemeld werd.

donderdag, 14 oktober 2021 om 16:09:11

Het bedrijf is nog steeds bezig met het uit elkaar halen van de hooibalen en nablussen. De rook- en stankoverlast zijn nog steeds aanwezig, echter, op dit moment wat minder. Toch kan het zo zijn, doordat de balen hooi uit elkaar gehaald worden, dat de rook- en stankoverlast weer even toenemen. De brandweer blijft monitoren. Mocht u overlast ervaren, houd dan ramen, deuren en ventilatie gesloten. Naar verwachting duurt de situatie nog tot vanavond.

Terug naar meldingen