Preventief kookadvies Sint Philipsland en Anna Jacobapolder

Laatst bijgewerkt 8-04-2024
zaterdag, 6 april 2024 om 2:31:35

Door een lekkage van een waterleiding in Nieuw-Vossemeer, is er in Sint Philipsland en Anna Jacobapolder tijdelijk geen water. Dat duurt naar verwachting tot circa 3:00 uur. Als er weer water uit de kraan komt, adviseert Brabant Water om het water voor consumptie drie minuten te koken.

maandag, 8 april 2024 om 12:19:04 - Einde preventief kookadvies voor Sint Philipsland en Anna Jacobapolder

Uit het meten en testen van het drinkwater blijkt dat het water weer schoon is en geschikt is voor consumptie. Het preventief kookadvies voor Sint Philipsland en Anna Jacobapolder is hiermee vervallen. Uit het meten en testen van het drinkwater blijkt dat het water weer schoon is en geschikt is voor consumptie. Het preventief kookadvies voor Sint Philipsland en Anna Jacobapolder is hiermee vervallen. 

Zie voor meer info de website van Brabant Water 

 

zaterdag, 6 april 2024 om 11:04:07

De waterstoring is opgelost. Het preventieve kookadvies blijft gelden. Kijk voor meer informatie en de laatste updates op de website van Brabant Water: https://www.brabantwater.nl/storingen-en-werkzaamheden

 

Einde berichtgeving.

zaterdag, 6 april 2024 om 10:09:54

Helaas is de druk weer van de waterleiding in delen van Sint Philipsland en Anna Jacobapolder. kijk op http://waterstoring.nl voor de duur. Ook na oplossen van de storing geldt het preventieve waterkookadvies nog enkele dagen.

zaterdag, 6 april 2024 om 2:32:02

Brabant Water heeft de nacht doorgewerkt om de drinkwaterlevering weer te repareren. Omdat er bij een lek in de waterleiding kleine hoeveelheden bacteriën in het drinkwater terecht kunnen komen, geldt er een preventief kookadvies totdat weer helemaal zeker is dat het water vrij van bacteriën is.

Het advies van de waterleverancier is om uw kraanwater drie minuten te koken voordat u het gebruikt. Dit geldt voor het maken van koffie, thee, limonade, flesvoeding, voor tandenpoetsen en voor het bereiden van een maaltijd. Als u het water kookt, gaan alle eventuele aanwezige bacteriën dood en kunt u het kraanwater weer veilig drinken.

Het preventief kookadvies geldt voor meerdere dagen, Brabant Water brengt u op de hoogte wanneer het advies vervalt.

Meer info over dit kookadvies en antwoord op uw vragen staan op https://www.brabantwater.nl/storingen-en-werkzaamheden/kookadvies

 

 

Terug naar meldingen