Ongeval fabriek Kruiningen

Laatst bijgewerkt 14-06-2023
woensdag, 14 juni 2023 om 13:37:01
Gesloten

In een fabriek aan de Stationsweg te Kruiningen is een medewerker bekneld geraakt met twee benen. We zijn met meerdere eenheden aanwezig om de medewerker te bevrijden. Het is een complexe situatie, ook omdat dit zich boven in de fabriek afspeelt en er weinig werkruimte is. Vanwege de verwachte duur van de inzet in combinatie met de temperatuur in de fabriek heeft de officier van dienst opgeschaald, zodat er meer manschappen beschikbaar zijn.

woensdag, 14 juni 2023 om 14:27:12

Samen met het medische personeel van de ambulances en de traumahelikopter hebben we het slachtoffer liggend de fabriek uitgebracht, met inzet van onze hoogwerker. Het slachtoffer zal met de gereedstaande traumahelikopter naar Rotterdam worden gebracht.

De medewerker was vast komen te zitten met beide benen tussen de rollen van de transportband voor aardappels. De fabriek heeft de arbeidsinspectie ingelicht, die zal onderzoek doen naar dit ongeval.

Het was een complexe inzet, doordat de redding plaatsvond boven in de fabriek en bij hoge temperaturen. Onze manschappen moesten door kleine gangetjes om bij het slachtoffer te komen en hadden weinig werkruimte. We evalueren de inzet en gaan dan retour naar de posten. Einde berichtgeving.

woensdag, 14 juni 2023 om 14:03:47

We hebben het slachtoffer weten te bevrijden en brengen hem nu samen met het aanwezige ambulancepersoneel naar buiten.

Terug naar meldingen