Melding persoon te water Oosterschelde ter hoogte van Zeelandbrug

Laatst bijgewerkt 18-06-2020
donderdag, 18 juni 2020 om 21:52:02
Gesloten

Er is melding gemaakt van een persoon te water in de Oosterschelde ter hoogte van de Zeelandbrug. Hulpdiensten, reddingsboten en helikopter zijn onderweg naar de locatie. Het kustwachtcentrum coordineert de zoek/reddingsactie.

Beide reddingsboten van de KRNM Neeltje Jans binnen en buiten zijn onderweg naar de locatie, evenals de brandweerboot vanuit Stavenisse. Tevens zijn de traumaheli ter plaatse en is een helikopter van de kustwacht onderweg om deel te nemen aan de zoekactie.

 

 

donderdag, 18 juni 2020 om 23:36:06 - Zoekactie gestopt, niemand aangetroffen in het water

De zoekactie heeft geen resultaat opgeleverd. Er is niemand in het water aangetroffen. De hulpdiensten aan land hebben de Zeelandbrug inmiddels verlaten, waarna de brug is vrijgegeven voor het verkeer.

Het kustwachtcentrum heeft de SAR-actie beeindigd. De hulpdiensten op het water én de SARhelikopter ronden de zoekactie af en keren terug naar hun thuisbasis. 

Einde berichtgeving.

donderdag, 18 juni 2020 om 22:27:19

De tekst in de alarmering doet vermoeden dat er een persoon overboord is geslagen van een binnenvaartschip. Dat is echter niet het geval. Een voorbijganger op de Zeelandbrug heeft melding gemaakt van een persoon die mogelijk van de brug zou zijn gesprongen. De persoon is tot op heden niet op de brug of op land aangetroffen, daarom is een zoekactie opgestart naar de mogelijke drenkeling.

De Zeelandbrug is volledig gestremd voor het verkeer.

Terug naar meldingen