Lekkage vloeistof aan Noordpoortplein Middelburg

Laatst bijgewerkt 24-04-2019
zondag, 11 november 2018 om 8:22:44
Gesloten

Op een kamer is een vloeistof gelekt. Hierbij zijn twee personen in contact gekomen met de vloeistof. Eerste eenheden brandweer, ambulance en politie zijn ter plaatse. Er zijn nog meer ambulances en de traumahelicopter onderweg.

Er wordt hulp verleend aan de gewonden en de ruimte wordt onderzocht door de brandweer. Geef hulpdiensten de ruimte.

11:44:11

Uit nader onderzoek is gebleken dat er toch een kleine hoeveelheid ammoniak in een koelkast heeft gelekt. Na het openen van die koelkast zijn drie personen in contact gekomen met de damp van de ammoniak. In de woning is geen concentratie ammoniak aangetroffen door de brandweer. De woning is vrij gegeven en de koelkast is verwijderd uit de woning. Betrokkenen zijn voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Er zijn geen levensbedreigende situaties. De relaties van de betrokkenen zijn op de hoogte gebracht. Zie ook de website van SVRZ.

09:45:52

De situatie in het zorg/revalidatiecentrum is weer normaal. Door de zorgorganisatie S.V.R.Z. zijn de naasten van de drie betrokken personen op de hoogte gebracht. 

Einde berichtgeving.

09:18:39 - Situatie is veilig

De kamer waar de lekkage heeft plaatsgevonden is door de brandweer voor de zekerheid schoongemaakt en geventileerd. De andere kamers en de omgeving zijn op geen enkel moment bedreigd geweest. Drie personen zijn voor zekerheid naar het ziekenhuis vervoerd voor nadere controle. De hulpdiensten zijn aan het inpakken en keren daarna terug.

08:30:43 - lekkage betreft geen ammoniak

De lekkage betreft geen ammoniak uit een koelkast, het betreft de damp van een vloeistof die is ingeademd.

Er zijn door de brandweer drie personen in veiligheid gebracht, een daarvan is inmiddels met ambulance onderweg naar het ziekenhuis. De andere worden momenteel ter plaatse behandeld.

Terug naar meldingen